Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 7 mars 2017

Tropiska värme


I morse var det en ny fin hibiskusblomma i häcken. Den andra på kort tid, så det finns hopp om en ny omgång blommor. Gäller bara att bevattningen fungerar för nu har vi fått riktigt tropisk värme. Prognosen säger att det inte ska gå under 22 grader i natt.


Med värmen kommer också de här gynnarna fram som inte är så kul, kackerlackor. De finns i jorden och drar man inte för nätdörrarna kan man få in dem i huset.


Den här var död och blev nog fågelmat. Nackdelen med bevattning är att de här skalbaggarna inte vill bli blöta utan kommer upp på plattorna.


I går kväll var vi över till våra tyska vänner Sigrid och Erwin för att spela Sequence. Här har Sigrid och Lennart fortsatt att vinna.


Här lyckades Erwin och jag få in en vinst. Totalt blev det 5 - 4 till Sigrid och Lennart. Nästa gång tar vi dem!


 I dag är det många som badat i poolen. Här är det badpojkarna Jussi och Wolfgang.


På eftermiddagen har jag målat en stund. Blev återigen en bougainvillea som motiv.


Lennart drog sig också inomhus för en lässtund när det var som varmast, drygt 30 grader och termometern hänger i skuggan.

10 kommentarer:

 1. Vilken värme! Här har vi haft snöstorm idag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har kommit en rejäl värmebölja, så man orkar först göra något när solen dalat.

   Radera
 2. Vad härligt med värme. Här har det blivit ett antal ggr med snöskyffeln för ägarna.

  SvaraRadera
 3. 30 grader på dagen, inte under 22 grader på natten... Vilka lyckoostar ni är. Precis som Helena säger så har vi haft ett snöoväder med massvis med olyckar här idag och 2-3 minusgrader. Stanna där ni är trots äcklen som heter kackerlackor. Å Gran Canaria har varit det mest populära stället för dessa äcklen som vi har träffat på faktiskt. Jo, kanske Florida kan dela vinsten här;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kackerlackor finns lite överallt. Vi har träffat på dem på solkusten, storstäder som New York och London, men även i Sverige. DDT som användes mot dem på 40- och tidigt 50-tal är ju inte tillåtet längre. Här finns det medel som i alla fall gör dem slöa, så man hinner ifatt dem. Under vintern har det varit lugnt på den fronten. Nu i karnevaltider är det skönt med värmen på kvällarna.

   Radera
 4. Passa på och njut av värmen ... här hemma snöar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi njuter i skuggan! Hoppas snön är förbi tills vi kommer hem.

   Radera
 5. Synd vi fick lov att åka hem,saknar den Goa värmen!

  Ha det gott o njut....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får planera bra till nästa år!

   Radera