Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 12 april 2017

Redan onsdag


Det har varit en del praktiska bestyr sista dagarna, men vi har ändå tagit en del rundor i Norrköping och upptäckt vårtecken. Forsythiabusken växer vid Lindövägen och den blommade fint när vi var på väg till affären.


Björkens hängen är på väg att spricka ut liksom de fräscha bladen, till sorg för många allergiker.


Vi har också hunnit njuta av en kopp kaffe på den inglasade balkongen. Än har vi inte hittat den kanariska smaken på Café con Leche, men vi provar vidare.


I går njöt jag stort av att ha barnbarnet Harry här. Det blev en hel del garage-byggande med klossar och gamla trådrullar.


Vi gjorde också en spännande tur med spårvagn. Vi åkte till vändslingan i Östra Eneby och tillbaka hem igen. Sen var det lekplatsen och påskpyssel som gällde, tills mamma kom och hämtade sonen.


I dag har det inte varit lika fint väder. På förmiddagen snöade det, men som tur var smälte snön lika fort som den kom ner.


I kväll träffade vi Tanja och Göran och gick tillsammans till Selims restaurang, där vi åt lammspett. Maten var bra och kul att träffa gamla vänner efter vinterns uppehåll.

5 kommentarer:

 1. Förstår inte det - alltså Norrköping ligger 167 km från Stockholm och där blommar forsythian. Här på min inergård har den inte ens vaknat. Konstigt.

  Men vi slapp iaf snön. Bara regn här. Men fem grader den 12 april är ju ändå i minsta laget tycker jag...

  Café con leche, ja den lär du inte få i originalformat här hemma. Testa med Cortado, eller en latte - men det är inte samma sak heller riktigt. Vi har en Nespresso, å den är ganska så "originaltrogen" om man säger så - ja nästan alltså;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kaffesorten vi håller på att testa. Espresso och ångad mjölk har vi, men inte träffat riktigt rätt på kaffesmaken.
   Forsythiabusken stod mot ett hus i söderläge, men även på andra ställen spricker knopparna.

   Radera
 2. Våren är lite seg, tycker jag. Jag har fått berättat för mej att just denna dag (13/4) 1961 planterade min far rosor i rabatten vid mitt föräldrahem utanför Gävle. Då måste det ha varit en fin vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog skiftar det stort mellan åren! Nu väntar vi på solen och lite värme!

   Radera
 3. Fina bilder ... härligt att få ha barnbarnen en stund :)
  Glad Påsk!

  SvaraRadera