Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 11 oktober 2018

Det har varit mycket


Utanför El Palmeral växer en buske med de här vackra klockorna. De börjar vara överblommade och dråsar i massor.
I måndags hade vi hantverkare här, som jobbade med det vi inte var helt nöjda med. Det var besök av målare och rörmokare.


Sen målarna var klara på tisdagen hyrde vi bil och for till Leroy Merlin, där vi köpte en altanlampa och lite annat. Därifrån är det bara ett stenkast till IKEA, där vi fortsatte.


Innan vi började gå runt i affären, stärkte vi oss med supergod lunch! Det blev en hel del varor med hem till bungalowen.


Precis som om vi inte hade tillräckligt med utgifter den här månaden, så gick tvättmaskinen sönder i måndags. På kväll besökte vi San Fernando och Pepe Jesus affär och på onsdagsmorgonen levererades en ny tvättmaskin.


Vi hann med en tur till Mercadona innan det var dags att lämna tillbaka hyrbilen. De hade nybakade hjärtan, som passade bra till kaffet. Då gick tankarna till barnbarnet Harry, som hade namnsdag.


Vi passade också på att handla två fina Dorada-fiskar vid fiskdisken. De rensades och fileades, så jag hade bara att steka dem i pannan. De smakade som vanligt riktigt gott. Det blev mycket mat, men vi var hungriga, så de försvann.
Vi har sen pysslat med att ta hand om alla paket från IKEA. Lennart har satt ihop skåp och jag handfållat fyra gardinlängder.


I dag har vi roat oss med att besöka Verdemar. Vi deltog i Mölkky. Jag var den som åkte ut först.


En stilstudie på segrarinnan Anita.


Lizzo tog i för kung (president) och fosterland, men det räckte inte riktigt till seger. Det var många som kämpade och hade möjlighet att ta hem spelet - även män - men även den här gången gick segern


till en kvinna, Anita! Grattis!!


Efteråt samlades en del hos Harald.


En skön mulen, men varm eftermiddag.


Bougainvillean blommade fint på Verdemar!

16 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Härligt liv!

Kram

Dessan sa...

Härligt att ni trivs så bra i den lägenheten☺️Har däremot inte förstått? Har ni köpt den så det är eran ? 😄Eller är det så att man kan hyra lägenheter som sin egna. Ni ser då ut att ha haft det trevligt tillsammans 👍

JoY sa...

Tråkigt när utgifterna kommer tätt men å andra sidan är de över nu och bara fortsätta ha det bra.
Kram

Rolle o Carina sa...

Så ska det ljuva livet vara i värmen!

Ha det gott.....

Husbilen-Ellen sa...

Ja, så här önskar jag att alla som vill, skulle kunna ha det!

Husbilen-Ellen sa...

Vi har köpt den här lilla bungalowen, så den är vår.

Husbilen-Ellen sa...

Visst är det så. Nu får vi hoppas allt håller i många år, liksom vi!

Husbilen-Ellen sa...

Håller med! vi mår gott, men jag är glad åt luftkonditioneringen. Mittpå dagen är det i varmaste laget!

Our Vantastic Travels sa...

Hej, ser att ni kommit långt med renoveringen. Kommer ihåg de fasta sofforna med deras färgsättning, skönt för er att få lite riktiga möbler så att man känner att här kan vi vila ut. Så roligt att köket blev så fint, kan knappast tro att det är på samma plats som det gamla. Så vi säger ett jättestort GRATTIS till er med ert förvärv.
Bengt o Ingela

Ingrid sa...

Jag har köpt ett Mölkky-spel till vår SPF-förening, men ännu har det inte blvit så mycket använt. Alla spelar kubb och boule. Vi får väl se om vi kan få igång det till nästa sommar.
Kram, Ingrid

Beppan sa...

Så Ellen har övergivits nu...?
Ni verkar ha det riktigt gott på ön :-)

BP sa...

Ni verkar ha pli på era leverantörer/hantverkare! De kommer till och med i tid, vilket inte är så vanligt i Spanien. Men Gran Canaria verkar utmärka sig där. Bra! Å du - det drabbar ju ingen fattig som jag brukar säga;-)

Åsså tänkte jag på min favo fisk i Spanien! Alltså inte skulle jag rensa den själv. Det finns ju rensade firrar hos Carrfoure. Lammlägget(?) såg så himla gott ut - mums!


Husbilen-Ellen sa...

Tack! Ja, nog är det stor skillnad mot i våras. Jag var ju tveksam till att köpa, då det var så mörkt. Mu känns det riktigt bra!

Husbilen-Ellen sa...

Mölkky tycker vi är jättetrevligt att träffas runt. Vi är ju inga tävlingsmänniskor, men det här är bra. Vi tycker det är ett strå vassare än kubb. Hoppas ni kommer ha mycket glädje av spelet!

Husbilen-Ellen sa...

Nej eller ja, vi har övergivit Ellen över vintersäsongen,men till våren rullar vi med henne igen. Här har vi det bra.

Husbilen-Ellen sa...

Du har så rätt, så rätt i allt du skriver. Färsk fisk som rensas precis innan man köper den tycker jag är perfekt!