Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 20 oktober 2018

Lördag igen!


I torsdag blev det en förmiddagspromenad till Playa del Inglés. Vi var tvungna öppna ett spanskt bankkonto för att kunna installera bredband!! Hitintills har vi skött alla transaktioner från vårt svenska konto.
Under tiden de skulle fixa papper på banken, fick vi en stund i San Fernando. Vi träffade Yvonne och Mikael och fikade med dem på El Paso. Vi skiljdes åt för att handla.


Det blev en tonfisk-tost och en liten öl, innan det åter var dags att gå till banken. Vi fick ett konto och så bar det hemåt. Snabb inlastning i skåpen av varor och


så till Verdemar och Möllky!


Harald segrade, så nu var raden av kvinnliga segrare bruten! Stort grattis!


Torsdagen var mulen, men varm. På fredag var åter solen framme, liksom en stor blomknopp på inhägnaden till El Palmeral. Dagen gick åt till tvätt och lite annat styr. När solen dalade, tog vi en promenad till Lidl, där vi fyllde dramaten och våra ryggsäckar. Vi var svettiga när vi kom hem igen!
Då smakade det bra med skinkmackor av grovt bröd och en varsin kall öl.


Fotat i dåligt ljus och med mobilen, blev vårt nya husdjur, den lilla geckoödlan, inte bättre än så här.
Efter en stund undrade vi vad det var som lät. Vi hade svårt ta in vad det var, men så såg vi att det föll ett stilla regn. Skuren varade max en kvart. Jag glömde ta kort då,


men på förmiddagen var det fortfarande några droppar på Flamingon.


I dag skiner åter solen från en blå himmel! Passade på att ta


de här träden när jag gick till Faro 2, för att köpa fikabröd.


Fikat njöt vi av i skuggan på balkongen. Vid14-tiden smiter solen runt hörnet och vi får sol ända tills den dalar på vår altan!

15 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Härligt liv på G.C. ni avnjuter!

Ha det gott....

Husbilen-Ellen sa...

Tack,vi har det riktigt skönt!!

BP sa...

Snart är ni "riktiga" spanjorer, ett bankkonto är ju alltid en bra start;-)
Härliga bilder med fina blommor och en härligt blå himmel. Den sistnämnda skulle kunna var vår egen häruppe, men temperaturen stämmer liksom inte riktigt med er på Gran Canaria;-)

https://ankisbildblogg.wordpress.com/ sa...

Ser att ni har det härligt och njuter av livet där!
Ha det fortsatt gott!

Lennart och hans tankar sa...

Tiden bars rusar.
Fortsätt njut!

Kram

Dessan sa...

Så härligt ni har det och vilka fina blommor du fotar. Ödlorna hade vi många av när vi var i Croatien som sprang utanför husbilen.:) Kram

Ama de casa sa...

Härliga tider! Lite regn gör inget alls när det är så kortvarigt, då är det bara uppfriskande :-)

Ha en skön söndag!

Ingrid sa...

Åh, bankkonto! Det betyder en hel del och det är inte det lättaste att få det minsann när man är utlänning. Det tog lång tid för mina barnbarn från Sicilien innan de kunde få öppna ett här i Sverige, trots att de har svenska personnummer och dubbelt medborgarskap.
Lycka till!
Kram, Ingrid

JoY sa...

Bra att ni har fått ett bankkonto nu när ni bor där så länge.

Husbilen-Ellen sa...

Att bli en riktig spanjorska dröjer. Det verkar som språket inte går in i mitt huvud, men jag får fortsätta nöta. Har varit både blå och grå himmel och temperaturen har gått ner några grader, men fortfarandeär det runt 20 grader som lägst på dygnet.

Husbilen-Ellen sa...

Tack, det gör vi!

Husbilen-Ellen sa...

Ja, många fina blommor finns här. Det här var vår första lilla gecko!

Husbilen-Ellen sa...

Deet var ett uppfriskande regn!

Husbilen-Ellen sa...

Vid Santander bank gick det rätt smidigt, lite väntan och så kodbyte när vi kom hem. Nu väntar vi på korten, som vi skulle få hämta efter en vecka. Däremot är det viktiga bredbandet beställt!

Husbilen-Ellen sa...

Fast numera kan allt betalas från Sverige, finns en Eu-överenskommelse. Däremot gick det inte beställa bredband om man inte hade ett konto på Kanarieöarna!!