Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 26 oktober 2012

Pont-à-Mousson

Nu har vi tillgång till nät en stund och då lägger jag ut några bilder från resan. Hitintills har jag bloggat från min telefon.


Vi åkte färja från Trelleborg till Rostock och tog oss fram mest på småvägar på gamla östsidan av Tyskland tills vi kom till Elbe. Vi gillar att uppleva naturens skiftningar och en del serpentinvägar. Det fick vi när vi åkte förbi Kassel på småvägar ner mot Koblenz.

Därifrån har vi följt floden Mosel, och gör fortfarande, men nu är det La Mosel.


Vi har haft soliga fina dagar med runt 20 grader mitt på dagen och runt 10 grader nattetid. Här tar vi paus på en av våra cykelturer utefter Mosel och njuter av färgprakten.


Mosel har jag besökt många gånger och är förtjust i dess olika skiftningar. Vi har aldrig tidigare åkt så sent på året och därför heller inte sett den här ljuvliga färgprakten. Korsvirkeshusen och de olika "Weingut" är sig lika över årstiderna. Men det är ju bara nu och någon vecka till, som man kan smaka årets "Federwein". Det testade vi här i Ediger.


Plockningen pågår fortfarande för fullt. Fast det är inte svårt att föreställa sig att det tar tid, då odlingarna växer väldigt brant.


Överallt finns vackra blommor och skyltar med vinflaskor. Handla! Handla! Handla!


Vyerna utefter Mosel är helt underbara!


Vi gjorde en sväng in i Luxemburg och fyllde tanken med diesel - billigast i Europa. Tidigare har vi testat att fylla på våra nya gasolflaskor. Det är väldigt smidigt med tankbara flaskor. Finns såna stationer på massor av ställen och man behöver inte ha funderingar på vilka gängor som gäller var. Kan rekommenderas!Samma ögonfröjd i Luxemburg!
Vi fortsatte så med inriktningen att stanna i staden Metz. Vi nådde inte ställplatsen där, för en massa vägarbeten, så vi fortsatte hit till Pont-à-Mousson. Det är en mindre stad och en fin ställplats vid småbåtshamnen. 7,5€ inkl el och en fin sanitetsanläggning.
Här en bild från torget. Idag är första dagen med gråväder. Ett omslag har skett och idag är det bara 12 grader värmt, men vi klagar inte.

Den här kyrkan finns nära oss, men som tur är slår den inte under natten. Annars är det vanligt med kvartsslag dygnet runt!

Tack för alla kommentarer. Det är kul att läsa. Än har vi inte träffat på några svenskar, men väl många tyskar och holländare.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa ni är ute på. Du gör som jag, bloggar via mobilen, när det inte går att få annan uppkoppling.

  Tyska småstäder är det charmigaste som finns. Jag ser att det ännu finns vindruvor som inte är skördade. I Italien var skörden klar, åtminstone där vi var.

  Trevlig fortsatt resa!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ni hann verkligen iväg hemifrån i "grevens tid" med tanke på att snön har kommit lite här och där. Vilken fin resa ni har utmed Mosel, vi har också kört den sträckan och minnena kommer tillbaka. Fortsatt trevlig resa.
  Kram JoY

  SvaraRadera
 3. Pont-à-Mousson är en fin ställeplats vid floden.
  Kul att läsa om er färd!

  http://carthago.bloggagratis.se/
  Nils & Birgitta

  SvaraRadera
 4. Vindrutorna är betydligt större nu än då vi var där i juni. Ni har det säkert mysigt o skönt. Fortsätt så, och njuuut

  SvaraRadera
 5. Härliga Bilder. Det verkar minsann inte gå nån nöd på er. Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 6. Härlig resa ni gör... fortsätt att njuta och ha det gott! Så kul att få vara med så här via bloggen och med en massa härliga bilder också!
  Kram

  SvaraRadera