Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 5 oktober 2012

Sidoväggar till markisen

Dagens inlägg blir svar på frågan hur vi gjort sidostyckena till markisen.


Tyget köpte vi på Jysk. Fyra förpackningar av sidoväggar till ett trädgårdstält. De var 230 X 200 cm i kraftig polyester. Två stycken sydde jag samman till fronten och gjorde en kanal där vi trädde in en koaxialkabel, köpt på Kjell&Company. Fick någon dryg dm tyg på varje sida, som vi kan knyta fast runt markisstolparna.
Sidstycket skarvade jag, så det för vår del blev 145 cm färdigt och sen klippte jag till en vinkel och skarvade uppåt.
I nedkanten har jag sytt tyget tredubbelt och Lennart har sen satt dit öljetter. 9 st i framstycket, 5 st i nedkant och 4 st på sidan av sidstycket. De i nedkanten spänner vi med gummistroppar (köpta på Jula) som fästs med tältpinnar och på sidan 4 sugproppar, som vi hade hemma sedan vi sytt skydden till fönstren. Knytbanden, som var på tyget när vi köpte det, använder vi att binda samman med.

Ett färdigköpt skydd är förstås kraftigare och bättre, men betydligt tyngre och dyrare. Vi tror att det här kommer att fylla sin funktion: Skydda oss mot allt för skarp sol och klarar en och annan regnskur, så att vi kan vara ute lite mera.

8 kommentarer:

Dessan sa...

Duktigt jobbat Elisabeth:-)

Ingrid sa...

Jag hoppas verkligen att det kommer att fungera och ge det skydd ni vill ha. Det var ju finurligt att sy ett eget i stället för att köpa färdigt, för då kan man ju få det precis som man vill.
Kram, Ingrid

Kors och Tvärs sa...

Oj så fint, jag var mycket slarvigare när jag gjorde vårat och "fuskade" bla med att köpa färdig kederlist ;) Och så använde jag duschdraperier från Biltema.... Men huvudsaken att man får det som man vill och att det fungerar. Ha det gott.

Seniorerspekulerar.se sa...

Det är ju superfiffigt. Tänk vad bra det blev. Vi har ett sidostycke som vi köpte genom Kama, det var svindyrt. Vi köpte det till förra bilen så till den vi har nu blev det för kort, en lokal tapetserare förlängde det med specialväv liknande det som var nederkanten. I framkant sydde jag en hängande skir gardin som vi också knöt fast i marksstängerna som en skir gardin som silar solen. Men vi har ju bara en sida. Får se om vi kan ta efter din idé. Är inte längre så duktig när det gäller att sy. Men vår tapetsör är duktig, får nog be om hjälp. Bra jobbat. Kram 3 M

Pysselfarmor sa...

Fiffigt löst!
Ha en skön helg.

sjusoverskan sa...

Hej!
Du har gjort ett himla bra jobb! Så har ni ju fått det som ni vill ha det!
Kram Inger

Agneta sa...

snyggt och smart, önskar jag vore hälften så kreativ med saker o ting!

Lotta sa...

Det märks att du har konsten inom dig.
Allt verkar gå så lätt och gud så bra det blir.
Jag sydde väggar av markisväv till altanen sådana som man kan dra för när det är skitväder och det blev kanon det också.
Vi har bara glas på halva uterummet för vi vill ha luft men inte tvärdrag och då är det bra att kunna dra för.
Det är tur att man är lite fiffig ibland för att köpa färdigt är skitdyrt.
Ni kommer att ha massa glädje av ert lilla förtält.
Ha det toppen.
Mysig kväll.
Kramizzzzzz