Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 5 november 2014

Astorga - Ponferrada - Lugo


Det regnade och blåste en del under gårdagsnatten. Som lägst hade det varit 3 grader, men inne i Ellen var det skönt. När vi drog undan gardinerna var det sol.


Från Astorga gick vägen uppåt. Högsta nivån var vid Manzanal med 1221m.ö.h. och sen bar det iväg utför.


På håll såg vi snöklädda berg.


Första stoppet var vid Ponferrada. Där fick Tempelriddarnas borg ett besök.


Under tiden stod Ellen på en stor parkering, där det är tillåtet att stå över natten. Där finns vatten och tömningsmöjligheter.


Efter kaffe och nygräddade vaniljbullar for vi vidare till Villafranca del Bierzo. Jag var sugen att titta på deras patricierhus, men vi kunde inte parkera Ellen någonstans, så det fick bara bli en bild på avstånd.


Väg N VI var dålig här och himlen mörknade.


Himlen blev dramatiskt mörk och det berodde till en del på att solen sken ned på oss, men några enstaka regnstänk kom. Vi svängde ut på A6.


Tur var det, för molnen gick väldigt lågt och då hade vi inte sett något av de vackra omgivningarna på den mindre vägen, som mer följer dalgångarna.


Vi körde till Lugo och parkerade på ställplatsen. Därifrån är det en promenad uppför, till den pampiga romerska muren, som numera finns med på UNESCO´s världsarvslista.


2004 promenerade vi på en del av Kinesiska muren och nu tio år senare promenerar vi på Lugo´s välbevarade ringmur.


Utefter muren såg vi en blommande Fikus Robusta. Något jag aldrig sett tidigare,men så var trädet högt och hade många år på nacken.


Efter att ha gått muren runt gick vi in i gamla stan. Vi kom till Plaza Mayor och stadshuset.


Efter det tyckte vi det var läge för en kall skummande öl. Jag behöver väl egentligen inte skriva att det smakade gott!


En nyfiken och säkert hungrig duva kom fram till oss. Men den fick inte smaka på ölet.


På återvägen till Ellen tittade vi på Gladiatorhästarna, som var ett lekbart konstverk. Vi hann halvvägs till Ellen, när det började regna.Vi var garderade med regnjackor, så det var ingen fara, men det var ändå skönt att komma in i värmen. Vi är ett tio-tal bilar som står på ställplatsen för natten.

6 kommentarer:

 1. ved djurfekterarenaen i astorga har vi også stått på stelplassen mange kjente plasser ni er på som vi også har åkt på

  SvaraRadera
 2. Vlken tur att ni inte hamnade i nåt hemskt oväder, med den svarta himlen. Jag skulle absolut ha besökt tempelriddarnas borg också om jag varit där. Gillar att se allt som har med borgar att göra:))

  SvaraRadera
 3. Åter ett ställe att lägga på minnet. Frankrike har vi ju inte besökt så ofta, beror nog mest på språket och att de är dåliga på engelska. Fina bilder som vanligt. Kram

  SvaraRadera
 4. Fina bilder,spec. de skummande ölglasen :-)

  Ha det gott....

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder igen, speciellt den med de svarta molnen.
  Ni stack precis i rätt tid: smöstorm och snöblandat regn här hemma. Burrrrr...

  SvaraRadera
 6. Åh vilka fantastiska foton ni delar med er. Idag...har vi, jag och maken köpt en husbil. Vi har aldrig campat, åkt husbil eller tältat i någon form men...Nu ska vi leva ut fullständigt. Ska följa er här. väldigt fin blogg ni har. Tack för alla foto. Kram Fia

  SvaraRadera