Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 23 november 2014

Mat och ....


I går kväll var vi fyra par, som var till restaurang Casa Velha och åt gott. Vi trodde vi beställde ett spett med kött och skaldjur, men det visade sig vara en het gryta, Cataplana. Hur som, var det både mycket och gott. Bilden visar innehållet för två personer. Det blålila är sötpotatis. Matdryck var öl och vin.


Lennart tog en "molotov-dessert" och jag höll mig till chokladmousse. Vi blev rejält mätta, så det var bra att vi hade en bit att promenera innan vi nådde ställplatsen.


I morse blev det den vanliga frukosten, fil med müsli och banan, toppad med granatäpple. Det smakade bra, trots den myckna maten sent på lördagskvällen.


Siw och jag promenerade in till stan vid 11-tiden. Då kan man verkligen säga att det var ebb.
Vi kollade in i ett par kinesbutiker. Lennart var glad att få vara kvar vid Ellen.


På eftermiddagen hann vi nästan med en omgång boule, innan ett svart moln drog in över oss och släppte stora vattendroppar. Vi boade in oss i husbilen och senare kom Siw och Leif över på kaffe och några omgångar Sequence.

Tidigare inlägg från Silves finns här

Flera helgbilder hos Marit

10 kommentarer:

Violen sa...

Ser gott ut, precis vad jag drömmer om! Vårt boulespel gick åt skogen! Först tog vi på oss flera lager kläder för det var ganska kallt och när vi hade spelar i 20 minuter började det regna! Inte alls kul för det var kanske sista gången i år som vi kunde spela!
Ha en fin vecka!

llh sa...

Sååå mycket mumsig mat. Granatäpplen blev jag plötsligt jättesugen på.

BP sa...

Den där grytan skulle jag kunna mörda för:-) Det är ju det roliga på restauranger där de inte förstår engelska eller där vi inte pratar språket - man får hur många överraskningar som helst. Det flesta bara positiva! Det faktum upptäckte vi i Polen 2009 där vi bara pekade på matsedeln eller ibland gick runt bland gästerna som åt och valde ut något vi tyckte om. Skitkul ju:-)

HelenTh sa...

Det ser fantastiskt gott ut!! Blir hungrig av att se dessa foton.

Vår husbilsblogg sa...

Vilken härlig måltid det ser ut att vara. Om man har båt där nere så gäller det tydligen att hålla reda på ebb och flod.

Monica o Jacob sa...

Mumsig och mättande måltid är ju aldrig
fel, bilderna får det att vattnas i munnen;-)
Ha en bra vecka

JoY sa...

Att beställa mat som man inte riktigt vet vad man får, är lite spännande. Kommer det sedan in en rätt som ni fick är det bara bonus.
Kram

cissi sa...

Så mycket god mat...blir nästan lite avundsjuk faktiskt.......;)

FREEDOMtravel sa...

Det ser definitivt mättande ut... och gott! :)

Freja sa...

Så smaskigt det ser ut, och så mysigt det låter ändå att sitta i husbilen och spela spel när det regnar!