Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 20 november 2014

Silves


Det regnade och åskade en del på förmiddagen, men det höll uppe vid 10:30, så vi fick kaffe hos Siw och Leif. Siw hade bullat upp, men tyvärr hade vi en 5:2-dag, så brödet fick vara för oss. Det blev ändå en stunds trevligt sällskap. Så kom solen fram och vi skyndade oss ut på promenad.


Solen lyste fint på de gamla olivträden vid floden.


Storkparet på tegelhuset städade i boet.


De här statyerna finns nära biblioteket.


Promenaden gick vidare förbi Lidl och kyrkogården. Där växte de här vitgula blommorna. Vi fortsatte upp genom stan och mötte där husbilsvänner som skulle äta lunch.


I parken framför islamiska centret växte ett högt hibiskusträd. Den här blomman växte i fotohöjd.


Där i parken växte även ett rosépepparträd.  Vi fortsatte förbi fängelset på väg hemåt. Vi passerade flera rosépepparträd och jag passade på att plocka en kvist. Tänker på er, Birgitta o Nils-Åke, när vi var på cykeltur från Galé och plockade rosépeppar. 


Bredvid fängelset fanns det här tilltufsade storkparet.


Lite längre fram fanns en mer slätstruken stork.


När vi kom tillbaka till ställplatsen var det en bil som for. Det har varit en del omsättning på husbilar idag. En del far och andra kommer.


Jag skrev ju i början på inlägget att vi har en 5:2-dag. När vi kom hem från promenaden blev det en sen lunch. Det här är min tallrik med 500 Kcal. Räkor, ägg, gräddfil, tomater, squash och mycket potatis. Lennart får lite mer, då han får konsumera 600 Kcal. En bra mättnadskänsla får vi, som gör att vi  klarar resten av dagen galant. Vi dricker förstås svart te på morgonen, en kopp kaffe och sen mycket vatten under dagen. 

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se dessa bilder. Blir så sugen att komma till Silves. Var ni till rosépepparträd i korsningen nedanför ställplatsen.
Nisse & Birgitta

Lennart och hans tankar sa...

Visst funkar det bra med 5:2!
Vi ligger lågt måndag och torsdag. Inga problem!

Kram

Husbilen-Ellen sa...

Just där plockade jag roosékvisten. Elisabeth

Husbilen-Ellen sa...

Vi kör också måndag och torsdag. Blev inspirerade av er att köra två dagar igen.Elisabeth

BP sa...

Alltså dina bilder på storkarna påminner onekligen om Skåne;-)

5:2 vet jag inte riktigt vad det är, men min VD häll på med den dieten för ett tag sedan. Nu tycker jag ju att ni är perfekt proportionerade (= väldigt väl konserverade) så jag vet inte varför ni satsar på just den dieten.

Vad gäller mat så tycker jag att sunt förnuft får råda, för alla olika dieter kommer och går... (Detta sagt av en som är 1,66 m och väger 53 kg. Maken är 1,95 m och väger 83 kg.)

JoY sa...

Härligt att kunna plocka lite rosépeppar när ni är ute och går.
Kram

Vår husbilsblogg sa...

Inslaget med storkar på taken ser verkligen speciellt och annorlunda ut. Minns att vi även såg att de byggde sina boplatser på uppe på kraftledningsstolparna när vi var nere och spelade golf i Portugal för några år sedan.

Margaretha Lillvik sa...

Ja där ser man, inte visste jag att rosépeppar växte på träd. Nu vet jag hur de ser ut i alla fall.Kul att ha plockat sådana själv. Trots att vi varit i Silves har vi nog missat de statyerna. Jag har också provar 5:2 metoden men tycker det är svårt när vi är ute på resa och maken ska ha mycket mat.
Här har vi haft ett underbart väder och det ska fortsätta några dagar till, men temperaturen ska sjunka något.

Husbilen-Ellen sa...

Vi har ingen övervikt i egentlig mening, men vi gillar mat och bakverk, så risken är att vi växer i färdriktningen, om vi inte är observanta. Det är tyvärr så att man förbränner mat sämre, ju äldre man blir och samtidigt verkar mat och dryck få större och större betydelse i livet. /Elisabeth