Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 25 november 2014

Blandat från Silves


Idag kom fåren och hälsade god morgon. De är nyfikna på oss och vill säkert ha något, men de får förstås ingenting förutom grönskan på sin sida av staketet.


Det finns svartvita getter med vridna horn och så den här, som verkar vara ett mellanting mellan får och get, om det nu är möjligt, annars tillhör den en får-ras med vridna horn.


Efter förmiddagskaffe i solen tillsammans med husbilsgrannarna, tog vi en promenad. Det mulnade på, men var varmt och skönt.


Det var ebb i floden och en grå häger kollade in byten.


Tre storkar flög iväg, då jag höjde kameran för att ta ett kort av dem.


Förra året jobbade man med att återställa taket på simhallen, som hade blåst av året innan. Nu är det fint återställt.


Floden mynnar ut vid Portimão, fotad mot Silves lyx-hylla.


Fotad från samma ställe, men åt andra hållet, så ser floden ut så här mot mjukt rundade kullar.


I närheten växer rosa "rödklöver"


och några gula klöverblommor, som egentligen är någonting annat, men där bladen ser ut som treklöver. De växer överallt och vad jag förstått, så är det ett ogräs.


I går, när vi spelade boule, kom den här glassbilen och parkerade. Idag har man slagit upp "portarna" och serverar glass, men även kaffe och andra drycker och tilltugg. Crêpes kommer vi säkert att testa någon dag.

Jag har fått frågor om ställplatsen. Koordinaterna där vi står är: N 37º 11' 15,7''   V 8º 27' 6,8'' Kostnaden är 6,5 €/dygn och inkluderar då 6 A el, annars 4,5 €. Finns tvättmaskin och tumlare samt enklare dusch.

Ställplatsen har en egen hemsida

Tidigare inlägg om Silves kan du se här

2 kommentarer:

  1. Nog har vi det ganska bra!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att den tiden kommer även för mig, att få åka till Södra Portugal och då skall jag besöka Silves. Kram & Må gott.

    SvaraRadera