Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 6 november 2014

Lugo - Santiago de Compostela


Vi vaknade till ett stilla regndugg i morse och 7 grader ute. Under gårdagskvällen kom Görel och Ulf till ställplatsen och vi pratades vid en liten stund, innan de for vidare. Vi pratade också med en nygift engelsk man, där paret var ute på bröllopsresa under ett år framåt. Inte illa!


Vi for vidare i lätt duggregn mot Santiago de Compostela på Väg N547. Det var inte bara vandrande pilgrimer utan även cyklande.


Vi passerade genom en del byar, liksom backe upp och ned. Molnen gick lågt.


Så kom vi då fram till Santiago de Compostela och parkerade på en stor parkeringsplats 1,3 km från gamla stan. Där fanns möjligheter till vatten och toatömning. Man kan också stå där över natten. Kostar 3,5 € fram till 20:00 och natt-taxan var 12€. Vi åt en lättare lunch i Ellen och så på med regnjackorna och in till gamla stan. En del gränder var trånga, men personbilar rullade fram här.


Gatorna och gränderna mynnade ut i olika torg. Många hus var också försedda med arkadgångar.


Här har vi kommit fram till baksidan av Katedralen. Hela gamla stan är med på UNESCO´s världsarvslista och förstås även Katedralen.


Här är högaltaret. Mycket guld och silver som glimmar.


Den som vill kan gå in bakom högaltaret och ta trappor uppför att kyssa silvermanteln på 1200-talsstatyn av S:t Jakob. Med tanke på hur slitna trappstegen är, så är det många som velat. Vi gick också uppför trappstegen, men nöjde oss med att lägga händerna på manteln. Där uppe fick man inte fotografera.


Katedralens torn håller på att restaureras, så framsidan var inte så vacker.


Vi fann en liten grönskande plantering bland alla de grå-beiga husen.


Träden var Gardenior och det fanns några blommor.
När vi kom tillbaka till Ellen, bestämde vi oss för att åka vidare en liten bit söderut utefter N 550. Vi stannade på en parkering i Miladoro, där det finns vatten och tömning. Nu i kväll har regnet och vinden tilltagit.

2 kommentarer:

  1. Märkligt att se riktigt gamla och nötta stentrappor. Vilket fint kyrkorum. Kram

    SvaraRadera
  2. När vi var där var det betydligt mycket mera folk, vi kom knappt fram på de trånga gränderna och många försäljare. Men fint var det både i katedralen och i gamla stan'......
    Kram!

    SvaraRadera