Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 28 november 2014

Silves - São Bartolomeu de Messines


Efter en regnig natt bestämde vi oss för att åka vidare. Vi sa hej till våra boule-kompisar och ungefär då kom solen fram.


Vi tog väg N 124 nordost och passerade många fruktodlingar.


Vi tycker om de böljande omgivningarna, som här med olivträd i bakgrunden och intensiv grönska i förgrunden.


Vi passerade vägen till Barragem de Aráde. Förra året åkte vi ner till dammen och fikade där. Nu kändes det lite nära.


Vi svängde ner till São Bartolomeu de Messines och tyckte det skulle bli lämpligt med fika där. Vi kom först lite fel, men vi hittade till marknadsplatsen, som vi var vid förra året. Där finns det 4 ställplatser och tömningsmöjligheter och vatten.


Platserna var upptagna, men det är ok att stå på marknadsplatsen, nu när det inte är marknad. Koordinater till där vi står: N 37° 15' 15,5''  V 8° 17' 4,3'' . Vi står precis vid en vattenpost. Solen gjorde att vi bestämde oss för att stanna här.


Vi satt i solen och hade det skönt och sen tog vi en tur in till stan. Intermarché hade julpyntat vid entrén.


Åter vid Ellen blev det en sen lunch med dillkokt lax. Knappt fisken syns bakom och under potatisen. Det smakade bra att sitta ute och äta i solen. När jag börjat med disken, kom Stefan och Kerstin cyklande. De står i andra änden av stan.


Som mellis åt vi goiaba/guava, som tillhör familjen Myrtaceae. Den förekommer främst i Brasilien enl Wikipedia, men vi köpte några på torget i lördags, samt den här av en kringåkande fruktförsäljare igår. Den här frukten var större och mjukare. Doftar lite passionsfruk och har mycket små kärnor, som man äter. Jag tror att man måste lära sig gilla smaken och dessutom veta hur konsistensen ska vara.


Vi tog ytterligare en tur genom stan och den här gången stannade vi vid ett fik. Blev kaffe och så delade vi på det här bakverket. Här behövde vi inte lära känna smaken. Bakverket innehöll ett urkärnat och kaneldrängt äpple! Kanongott! Allt till det facila priset av 2, 9 €!  Sen var det dags att promenera igen!
Innan mörkret föll var vi 18 husbilar på marknadsplatsen. Då hade ytterligare ett svenskt ekipage kommit.

3 kommentarer:

 1. Vilket "matigt" inlägg måste jag säga, även om jag nog aldrig blir mätt på att titta på soliga bilder. Men jag måste säga att jag aldrig fått ner så många potatisar. Bra ork där;-)

  SvaraRadera
 2. Blir liksom lite hungrig av alla dessa bilderna hihi
  Kram

  SvaraRadera
 3. Messines cyklade jag till och plockade några burkar i störtregn.
  Trevlig advent till er
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera