Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 16 januari 2015

Paderne - Querença


I morse sken solen igen efter några timmars regn under gårdagskvällen. Vi fortsatte så vår färd österut på mindre vägar.


Vi började åka väg N 270 genom Paderne. Här väntar en bil på att vi ska köra igenom det smala passet mellan husen. Portugiserna är bra på att stanna och släppa fram bilar. Inte alls som i Sverige, där det gäller att komma först fram.


Vägen gick genom gamla odlingslandskap med olivträd och stenekar. På många ställen hade marken buskats igen.


Vi fortsatte väg M 1176 och M 1177.Vi var uppe på hög höjd med fin utsikt, men idag var det soldis, så det blev grått i fjärran. Det var en rejäl lutning uppåt 8% vid Alfontes och sen utför vid Parragil. Från Loulé tog vi väg N 396.


Vi passerade en gammal vacker bro, innan vi närmade oss Querença.


Vi parkerade vid en parkeringsplats och gick sen upp till centrum för att bekanta oss med byn. Kyrkan var centralt placerad och runt den kommer Festa das Chouriças att hållas på söndag.


På håll ser vi ett högt konstgjort träd, som är en mobilmast.


Vid ett torg finns det ett antal vackert smyckade kossor. I bakgrunden en med målade tändstickor.


Under tiden vi gick runt och tittade, mörknade himlen.


Vi gick ner till parkeringen med Ellen och de andra husbilarna. Koordinaterna till parkeringen är:      N 37° 12' 2,6''  V 7° 59'13,9''. Här finns ingen service, men det verkar ok att stå här. Det väntas mycket folk till byn i helgen. I kväll är vi 4 svenska husbilar på plats, tillsammans med ett gäng tyskar.


Det kom en rejäl regnskur under någon dryg halvtimme och sen gick vi upp till restaurangen vid kyrkan och åt en otroligt god vildsvinsgryta. Den var mustig och mör. Det blev inte mycket kvar av den portionen. Det är det samma som att vi kan rekommendera den rätten!


Det kom en regnskur när vi ätit färdigt, så vi fick skäl att beställa dessert och kaffe. En chokladrulltårta med fyllning av Johannesbrödets frukt. En ny smaksensation! Bilden ger inte kakan rättvisa.


Efter det kalaset, behövde vi röra på oss. Alla vägar går nerför/uppför så det blir motion. När de gjorde den här muren, tog de hänsyn till det gamla trädet, som delat sig i två delar.


På vägen hit såg vi några blommande mandelträd och det här blev min första mandelblomma på nära håll för i år.
I kväll köpte vi biljetter till morgondagens Fado-afton! Det ska bli kul.

1 kommentar:

  1. Vet inte hur ni lyckas hitta fina ställplatser? :) Den där platsen så också jättefin ut. Synd på regnskuren...men ni såg ut att ha ätit suger gott under tiden det regnade:-) Ha det fint. Kram

    SvaraRadera