Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 13 januari 2015

Portimão - Silves


Även idag var det moln på himlen, så det kunde bli en bra resdag.


Lennart tog ner lutningen på solcellerna och så gjorde vi oss redo för avfärd, från vår rejäla plats i Portimão. Det blev också uppbrott för Ursula o Krister, liksom Marita o Rolf. Får se var vi möts nästa gång.


Vi gjorde stopp vid Lidl och Aldi innan vi for väg 124 upp till Silves. Det var lågvatten/ebb, så inga båtar kunde ta sig fram där. Vi tror det är en gammal öppen vattenledning/akvedukt i förgrunden.


Vi trodde först det var en gammal järnvägsbro, men den är alldeles för smäcker.


Strax var vi framme vid ställplatsen i Silves, "Bekvämligheten". N 37° 11' 16,5''  V 8° 27' 6,7''. 6,5 €/dygn inklusive 6 A el.


Solen hade kommit fram igen och det fanns en tvättmaskin ledig, så den la jag beslag på.


Under tiden tvätten torkade, satt vi ute och läste.


Jag läste boken ovan, som jag fått av Siw och nu är det min tur att lämna den vidare. Jag gillade boken, som beskrev kontakten med en autistisk pojke och hur han väcker till liv gamla minnen hos Marion, bokens jag. En klart läsvärd bok. Lennart lagade maten, en god stark korvgryta.


När solen dalade och tvätten var torr, gick vi en runda i stan. Vi gick upp till "Friheten", för att se hur långt de kommit. Det var inte klart ännu, men det stod ett gäng bilar på planen. Vi återsåg några gamla bekanta och samtidigt träffade vi nya husbilsvänner.


Vi fortsatte turen in i stan. Känns bra att vara tillbaka här!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fortsätningen på den gammal öppen vattenledning/akvedukt på andra bilden. Det finns en cache ute på vatten rännan. Det är en Mystery! Är det många svenskar kvar i Silves
Här hemma är det regn regn
Nisse

Unknown sa...

Silves er en by vi liker gott, som vi alltid kommer tilbake til.Ser ut til at vare en fin stelplas ni står på og billig var det ju også.
ni får nyta solen kram Frank & Karin

Lasse sa...

Det är fina bilder som gör att vi längtar. Vi har några veckor kvar sen kommer vi. Det ser njutfullt ut. Kör försiktigt

Lennart och hans tankar sa...

Vissa favoritplatser återvänder man till!

Ha de gott!

Dessan sa...

Har man favorit ställen vill man gärna tillbaka dit. Ni gör helt rätt ...njut:) Kram

M sa...

När jag blir pensionär ska vi resa i era hjulspår. Frågan är om vi kan vänta så länge, jag behöver vinna på Lotto så jag kan sluta jobba 😉
Du tipsar väl alla husbilsägare ni träffar om "Husbilsgruppen" på FB? 😉