Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 31 januari 2015

Vila Real Stanto António - Alcoutim


På förmiddagen lämnade vi Vila Real Stanto António, sen vi handlat. Vi åkte västerut och tankade gasol. På det viset hittade Lennart en mindre väg upp mot Alcoutim.


Himlen har varit omväxlande grå, vit och blå. Omgivningarna har varit böljande och vackra med intensivt grönt och gula klöverblommor.


Till Jungueira kom vi på en liten väg.Vi fick backa för att krångla oss runt och upp på bron, med det gulvita räcket. Bilar från bägge håll stannade och väntade snällt till vi kom i rätt körriktning!! Vi var säkert inte det första ekipaget, som inte klarade svängen på en gång.


Mandelträden står i full blom! Kortet blev lite suddig, men det är taget genom vindrutan så..


Vägen gick via Azinhal och här är vi på väg ner mot gränsfloden Rio Guadiana. 


Vi stannar vid en krök med utsiktsplats. Det var hög tid för fika och samtidigt tog jag en motljusbild söderut. I dag blåser det, så vindkraftverken i Spanien snurrar runt.


Åt andra hållet, mer därifrån vi kom, är det böljande kullar med pinjeträd och stenekar.


Vi följer vägen utefter floden. Innan de romerska utgrävningarna (se länk nedan) kommer vi till en liten by, med en skylt som visar avsmalnande väg. Det ser smalt ut, men det är inte så trångt, som det ser ut. Vi kom ju igenom norrifrån utan bekymmer förra året. Gick galant i år också.


Efter den här vägen finns inga mandelodlingar, men det finns ett och annat blommande träd ändå, till min glädje!


Vi har varit ifrån floden en liten stund, men så kom vi till den igen och till en fin utsiktspunkt. 


Vi höll bara utefter vägen, för här uppe på höjden blåste det, så man snabbt vill in i Ellen igen. Men några kort blev det förstås.


Vi närmar os Alcoutim. Många segelbåtar ligger för ankar på floden.Ytterligare ett foto med blommande mandelträd, innan vi tog oss till ställplatsen. Koordinaterna dit:  N 37° 28' 30,5''  V 7° 28' 28,7''. Här står nu 12 husbilar och flera får inte plats. Här finns vatten och toatömning och kostar gratis. 4 husbilar finns på parkeringen nere i byn. 


En vägnära parkering för vår del, men det är en lokal väg med lite trafik. 


Precis som förra året har vi getter och får, som närmaste grannar. Här är en killing på rymmen!


Vi gick ner till byn och åt en sen lunch. Det blev grillad Durado. Smakade riktigt gott!


Efter maten, gick vi en runda. Borgen var då vackert solbelyst.

Tidigare inlägg från Alcoutim

6 kommentarer:

 1. ja når man er i Portugal skal man nyte grillad fisk og sagres et supergodt øl.. ser ut som ni har hittat små vegar nu kram & ha en fin tur vidare

  SvaraRadera
 2. Jörgen Berglund31 januari 2015 21:22

  Att det har blivit varmare är mer än uppenbart! Förr blommade inte mandelträden så här tidigt. Först mot slutet av februari på vissa platser och för fullt i mars!

  SvaraRadera
 3. Fiskrätten ser verkligen läcker ut, mums :-) Er fina bil berkar känna sig hemma i dessa omgivningar, visst är det vänliga trafikanter, för det mesta, här i söder, dom samarbetar vänligt då man kommer med stor husbil upplever vi också!

  SvaraRadera
 4. Ni ser ut att ha det skönt, och hittar så många fina ställen. Det är kul att läsa o titta vart ni är:)) Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, det var minsann en vägnära plats ni valde. Vackra gröna vyer, men det känns lite orättvist med blommande buskar med tanke på hur vi har det här uppe i norr just nu.

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder! Å Dorado är ju seabream och är vår absoluta favo fisk i Spanien och här hemma faktiskt! Mums!

  SvaraRadera