Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 13 mars 2015

Roetgen, söder om Aachen - Sittensen, nordöst om Bremen


I dag har bara Lennart kört! Trafiken har varit intensiv och jag känner mig inte tillräckligt bekväm i chaufförsrollen.


Solen sken i morse och det var vitt på marken av frost. Som lägst var det - 1,3°. Här passerar vi stridsvagnshinder på väg B258 på vår återfärd till A 3/A 4.


Strax innan det här kolkraftverket, stod en skylt om att vi åkte genom "Brunkolsreserven", så det är väl den de håller på att elda upp här. Den här rökpelaren från kyltornen, såg vi på väldigt långt håll. Finns bara ett fåtal vindkraftverk, trots höjder.


Inte bara att det varit tät trafik utan det har också varit många vägarbeten. Svaga vägkanter behöver stärkas och broar/viadukter underhållas. Det är väl tur att det sker nu och inte i perioden juni - augusti.


Men en del har så otroligt bråttom och måste byta fil både nu och då. Det har varit många sträckor med omkörningsförbud för tyngre fordon (oftast där det bara är två filer i färdriktningen) och där faller vi ju in med Ellens 4,5 ton, så där har vi fått anpassa oss till den tunga trafikens hastighet. På Autobahn får vi köra max 100 km/tim, men i Spanien, Frankrike och Belgien har maxhastigheten för oss över 3,5 ton varit 90 km/tim på motorväg. Jag har fått fråga om kostnaden för betalvägar, men ber att få återkomma om det, sen vi kommit hem. Vi har för det mesta använt betalkort.


I närheten av Köln gick vi på A 1 och har följt den tills vi svängde av till Sittensen. En trevlig liten stad.


Vi parkerade på ställplatsen, som är ett torg, men maximerat till 5 platser för husbilar. Koordinaterna hit är: N 53° 16' 33,5''  E 9° 30' 26,5''. Här finns vatten och möjlighet att tömma toan. Det är när in till affärer, bagerier och restauranger.


Bron över till ställplatsen är begränsad till 5,5 ton.


Vi gick en runda i stan och träffade bl.a. på den här läsande mannen. Solen försvann bakom moln på eftermiddagen och molnen har tätnat. Det blåser en kall vind, så tröjan har åkt på under jackan.

Ni som undrat över hur mamma Asta mår: Läget är stabilt sämre, men hon finns på hemmaplan med utökad hemtjänst och hemsjukvård.

9 kommentarer:

 1. Nu är ni nästan hemma igen. Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Inte så långt kvar. Det är väl några som väntar på er.
  Vi får träffas i vår.
  ha det
  Nisse

  SvaraRadera
 3. Det var en lång sträcka ni åkt idag - inte ett dugg upphetsande heller av bilderna att döma. I Köln har jag varit, men gillar inte staden speciellt mycket, föredrar Aachen, mera atmosfär liksom. Bremen har jag också besökt - en suverän fin stad.
  Å du - temperaturerna hos er är ungefär som här. Minusgrader på morgonen, 5-7 grader mitt på dagen. Ingen höjdare om man säger så.

  Å det där med Autobahn är ju egentligen bara ett skämt. Obegränsad hastighet existerar ju inte. Å om vi gnäller om köer i 08 så är det ju ingenting jämfört med köer på Autobahn.

  PS. Ditt svar om Asta var lite luddigt... Vad har din mamma drabbats av? Hon var ju hur pigg som helst senast hon var med på din blogg. Men hon har ju nått en fantastisk ålder ändå om man tänker efter..

  SvaraRadera
 4. Bremen som är så fint. Har hört att det ska finnas en jättefin ställplats där som ska vara så populär. Ni är snart i Sverige nu..efter er jättelånga resa:) Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Av kartan verkar ni inte vara så långt hemifrån nu,
  ni verkar vara små mysiga ställen ni hittar när ni åkt färdigt för dagen.
  Som vanligt fina bilder och text.

  Ha de bra, kör försiktigt!
  Lars och Inger

  SvaraRadera
 6. Ni betar av långa sträckor nu och hoppas ni kör lugnt ändå, så ni kommer hem ordentligt till din mor.
  Tänker på er.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det rullar på bra för er. Men ta det lugnt. Med utökad hemtjänst och hemsjukvård får Asta bra vård och hjälp
  Kram

  SvaraRadera
 8. På den där ställplatsen på torget stannade vi när vi åkte till Holland en gång. Bra promenadvägar med Nellie runt den lilla sjön före vattenhjulet.

  SvaraRadera
 9. Mycket intressant man får se och läsa när man följer er :)
  Ska bli intressant höra lite betalvägspriser senare :)

  SvaraRadera