Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 22 mars 2015

Norrköping under lördag- och söndagspromenader


I går morse hade det snöat, när vi hissade upp persiennerna. Eftersom vi drog oss en stund hade det redan hunnit smälta på gatorna.
Förmiddagen använde vi till att tömma och städa ur vårt källarförråd och flytta till ett annat. Det hade tydligen blivit fel förråd vi fått för dryga tio år sen, då vi flyttade in i bostadsrättsföreningen. Blev ett antal kartonger till returpunkten och några kartonger till Erikshjälpen. Skönt när det väl var gjort!


Vi tog en promenad över Hamnbron. Där byggs ett nytt hotell. När vi åkte höll man på att gräva grunden. Sen har det pålats och väggar är på väg upp. Det jobbades i går, lördag, med att dra upp plåtspont.


En stor kran, med kranförare deltog i jobbet.


Lind-allén i Norra Promenaden har lite snö på grenarna. Än har ingen grönska kommit.


Häcken vid Kriminalvårdsstyrelsen, var klädd i snö.


En tomt vid gamla buss-stationen ska bebyggas med lägenheter. Här håller man på att påla den gamla sjöbotten. Varje påle väger 700 kg.


Vi gick sen fram mot Motala ström och utsiktstornet. Det blåste för kallt för att ens fundera på att sätta sig där.


En del tidiga buskar blommar och löven är också på gång!


Violer blommade i skydd av en buske.


Rosbuskarna hade is på sina taggar, men det fanns också knoppar.


Vid Hörsalsparken har trappan nästan blivit färdig.
När vi kom hem började jag laga en del middagsrätter till oss, men också till Asta.


I dag är det gråkallt med kraftigare blåst och solen lyser med sin frånvaro. Jag frös i går, så inför dagens promenad tog jag fram dunkappan och det gick åt när vi gick runt Åbackarna. Här kommer några foton på Norrköpings nyaste bro. Fotot ovan är taget från Femöresbron. Du som kommer med på Husbilsklubbens träff och årsmöte under Kristi Himmelsfärdshelgen, har chans att gå över den, då gång- och cykelvägen kommer från Himmelstalund och sträcker sig in mot Norrköpings centrum.


Blev bra, men dyr, så nu gäller det att använda den!


Utefter hela Motala Ström har man fällt en hel del träd. Även de stora träden vid Färjargården är borta. Nog tur att de togs ner innan vinden tog dem, för det blev rejäla märken i marken, där de föll. De skulle ha tagit i huset om de inte styrts ut på gräsmattan.


När vi kom till Kungsgatan slog hungern till och vi gick in till God Vän, en gammal restaurang, som funnits, så länge jag minns tillbaka, men med olika ägare förstås. När jag läser på restaurangsidan har det funnits restaurang på den här platsen sen åtminstone tidigt 1700-tal. Vi blev väldigt nöjda med mat och dryck, men vi saknar Portugal-priserna!
Flera Helgbilder finns hos Marit.

21 kommentarer:

Monica o Jacob sa...

Lite annorlunda bilder här den här gången.
Välkomna hem igen och fint att maten var till belåtenhet;-)
Ha en bra vecka

Tony sa...

Fina bilder och trevlig text.

Eva Trillian sa...

Fina bilder från "min" stad :) Tänk att God Vän fortfarande finns kvar. Det var det finaste jag visste att få äta där som barn - man fick Pommes Frites i en speciell rosa-aktig skål, och det tyckte jag var så fint :) Får nog ta mig dit nästa gång vi är i stan :)
Önskar er en fin ny vecka!

Dessan sa...

Det var nog konstigt för er att se snö...ni som kommer från sommar ...och trodde att det skulle vara sommar när ni kom hem...men det blir nog inte mycket för er i alla fall:) Vi har också fått lite flingor i vitt idag hos oss:)) Kram

Unknown sa...

Roligt att se foton från eran hem stad. Fina bilder från stan och berättelser om stan. Och några blommor har du fått foto på också. Det är nog länge än innan vi ser några blommor här har mycke snö ännu. Vi fick lite snö på förmiddagen på dagen kom solen fram ett tag.

HelenTh sa...

Annorlunda bilder från dig denna gång men väldigt fina. Roligt att följa med på era promenader på svensk mark.

Lotta sa...

Så många härliga Norrköpingsbilder, fattar inte att det redan finns buskar som blommar???? Glad vår.

Anonym sa...

Vacker promenad och tänk vad blommorna ändå kommit fram hos er. DET är väl underbart!!

Unknown sa...

Hej!
Detta var lite ovanligare bilder än vi är vana vid, men ändå lika fina,
Ni fick god mat och öl, på God Vän.
Vi hoppas på bra väder till påsk, då har jag och Inger premiär med husbilen

Ha de bra!
Lars och Inger

Beppan sa...

Åh - på hemmaplan nu! Skoj att få följa med på er promenad genom staden.
Otroligt att det blommar redan - och det fast kylan slagit till igen.

Mias Mix sa...

Måste vara lite skönt att vara hemma igen?! Vi skulle egentligen ha besökt vår dotter i Norrköping i helgen. Eftersom en katt blev sjuk stannade jag hemma och de andra åkte utan mig. Får utforska Norrköping en annan gång. Dottern o hennes pojkvän har precis flyttat dit från Linköping. Det lilla jag hann se medan vi hjälpte dem flytta så verkar det vara en fin stad :) Och det visar ju du med dina bilder!

Anonym sa...

Bild 1 Kom att tänka på att där gick man på dagis.
God Vän har alltid funnits i Norrköping.
Kul att se dessa bilder från sin hem stad.
Nisse

BP sa...

Eftersom jag älskar byggkranar så dreglar jag ganska länge här faktiskt. Ja, det förstår du nog.

Å det byggs ju överallt i alla städer just nu. Är man borta i tre-fyra månader så möts man ju av en helt annan gatubild än den man lämnat. Surprise liksom;-)

Ja du Portugal- eller Spanien-priser jämfört med Sverige-priser - glöm det. I Portugal och Spanien kan man ju fika och äta lunch plus middag ute för samma pris som för en fika här hemma. Suck...

Semester & Mat sa...

Välkommen hem till svensk mark igen!
Fina bilder från er hemstad.

Johannna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johanna - inspo för briljanta bloggare sa...

Det verkar som du har haft en grym helg. Vad spännande att du har haft fel förråd i 10 år, varför fick du flytta just nu?

Ha en fantastisk dag

Anki sa...

Fin utsikt från er lägenhet... en liten bit av min gamla skola, Djäkneparksskolan, där jag gick 4 år i Flickskolan. På God Vän hade jag ett av mina första sommarjobb... någon gång i slutet av 60- talet. Det jag minns mest var skräcken att gå ner i källaren för att hämta saltsill i tunnan i källaren... stora råttor fanns det då på den tiden...
Ha det gott!

ulla laiho sa...

Det har varit så roligt att följa er resa genom Europa. Välkommen hem!

MacHenry´s sa...

Låter som en riktigt skön helg :) Ha en bra kväll!

Åke sa...

Mycket bra bilder till bra text.

Anni sa...

Det ser onekligen lite blåfruset ut, men samtidigt så vackert! Lite kände jag igen sedan mitt besök i Norrköping i somras.