Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 6 februari 2016

Maknad i Los Narejos


Lördag och då är det marknad. Vi gav oss i väg med dramaten strax före 10. Jag tycker det är skönt att handla innan det blir allt för mycket folk. Vi handlade 5 kg apelsiner för 2 €. Här är det skördetider av dem och prispress. Vi köpte dessutom potatis, 2 olika sallader, broccoli, tomater, paprikor, gurka, oliver,  syltlök, bananer och sen var dramaten full.


Här finns så många andra slag av paprikor. Här är minipaprikor. Färggranna och fina. Vi gick hem med varorna.


På hemväg gick vi förbi ett hus i kvarteret, som hade ett duvslag. Där satt en färggrann duva. Det blev ett skott från höften med mobilen, för de sitter inte kvar lång stund. När vi varit och lämnat varorna i Ellen, tog jag med lilla kameran för att fotografera duvorna, men då var de ute ock flög mellan husen.


I stället blev det ett kort när vi skulle till att dricka kaffe med churros och en mugg choklad att doppa dem i. Då hade solen kommit fram, så jag kunde lätta på jackan. Vinden är kall och inte alls skön. Vi köpte med oss grillade revbenspjäll hem, som blev dagens lunch tillsammans med mycket grönt.Vi gick en runda sen eftermiddag och då var gatan tömd på alla stånd och de hade börjat städa upp all papper och plast.


Värre var det med infartsgatan. Dit hade det blåst mycket skräp och där verkade ingen städa.


Nu framåt kvällen tar sig solen igenom molnen och vi får se lite blå himmel.


Vi gick upp till infartsporten till Los Narejos, för några hus bredvid fanns en bankomat. Vi behövde förstärka kassan efter dagens affärer. Jag gillar utsmyckningen på porten!


Vi gick förbi ett ståtligt exemplar av julstjärna!


På hemvägen satt en annan duva flygberedd vid duvslaget.

6 kommentarer:

 1. Fastnar på de underbara grönsakerna som ju smakar såååååå mycket godare i Spanien än här. Infartsporten till Los Narejos är ju såååååå läcker! Love it!

  Duvor oavsett färg gillar jag inte. Men sista bilden är en klar höjdare... tack vara de blåa himlen:)

  SvaraRadera
 2. Hej Elisabeth o Lennart,
  Vi följer bloggen o va härlig o behaglig tillvaron med husbilen så här på försäsongen verkar vara. Mycket att titta på och uppleva.
  Härliga grönsaker o frukt på marknaden����

  SvaraRadera
 3. Ja ni verkar ha det så ljuvligt i södern!
  Här hemma slask,is och + 5 grader nu!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 4. Promenad i Vrinneviskogen idag. Solsken och sju-åtta plusgrader. Det är också ljuvligt.

  SvaraRadera
 5. Gillar bilden på turkduvan. Till de som inte gillar duvor ska jag säga att denna duva är en ädelsten, ingen tam- eller stadsduva. Förekommer sparsamt/sällsynt även i Sverige.

  SvaraRadera