Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 5 februari 2016

Strandpromenaden mot flygplatsen i Alcázares


I dag vaknade vi till sol med lite vita skyar, men vinden från havet är fortfarande kall. Vi gav oss av på promenad efter fikat. Tog oss ner till strandpromenaden och sen till vänster bort mot flygplatsen. Det var stenlagt en liten bit och sen blev det träspänger. På bägge sidor var vass och det fanns ett fågeltorn, men jag tror inte det var så mycket fåglar där, för ett antal flygplan höll på att träna inför uppvisning.


De flög i raffiga formationer, men både lilla kameran och fotografen var något för tröga för den här typen av fotografering.


Riktigt rafflande. Har inte sett någon flyguppvisning sedan olyckan i Stockholm, så det blev lite pirr i magen när vi såg deras lopar. Hemma har vi ju i stort skrotat flyget, så man ser inte sånt här längre. Skillnad var det när vi hade F13 i Norrköping.


Vi fortsatte promenaden utefter stranden till bryggan vid flygfältets staket och kameran riktades mot flygledartornet.


Vid bryggan finns ett fint hus, som lär vara restaurang. Nu verkade det stängt.


Bredvid huset, vid stranden ligger en camping.


Vi gick runt staketet och tittade in till Camping Mar Menor. Där fanns 4 svenska husbilar och ett antal norska, men mest franska och tyska bilar. Vi pratade med ett par, som trivdes bra. Man håller på att rusta upp campingen, som varit sliten. De berättade också att det kommit många bilar senaste dagarna, då polisen gjort en räd bland de som stått vid gatorna. Kostnaden var här 10€/dygn inkl 16 A el. För oss, som inte har cyklarna med, är det lite långt från stan att stå här.


När vi kom tillbaka till ställplatsen gick vi in till restaurangen. Vi hade tänkt sitta ute, men vinden gjorde att vi gick in.


Där valde vi bland två dagens rätter. Jag valde en soppa och Lennart en sallad till förrätt.


Till huvudrätt enades vi om "hemlagade köttbullar" och ett stort grönsaksfat.Som dessert blev det Crema Catalan. Allt smakade gott tillsammans med ett glas vitt vin.

8 kommentarer:

Matts Torebring sa...

Ni hittar alltid så fina platser. Ha det gott.

Unknown sa...

Vi var oxå på promenad mot flygfältet genom vassen. Där var inte många bilar på campingen när vi var där max 5 bilar.
Ha det gott
Sussi & Sven

BP sa...

Tycker också att det är synd att vi inte har några flygdagar längre. Tills 2014 fanns ju lilla Vallentunas flyg- och bilshow kvar, men entusiasterna som höll i den tröttnade nog. Synd!

Härliga bilder från ett soligt Alcázares och den fina strandpromenaden. Gillas:-)

Margaretha Lillvik sa...

Visst är det bra på den ställplatsen. Vi stod där under några dagar. Nu ska vi lämna den här ställplatsen, El Rengo, några dagar, men vi återkommer säkert mot slutet av veckan, innan vi drar mot Portugal. :)

Margaretha Lillvik sa...

Visst är det bra på den ställplatsen. Vi stod där under några dagar. Nu ska vi lämna den här ställplatsen, El Rengo, några dagar, men vi återkommer säkert mot slutet av veckan, innan vi drar mot Portugal. :)

Anki sa...

Härliga dagar med sköna promenader! Visst saknar man F13 lite... spännande när man åkte Finspångsvägen och de startade precis över huvudet... eller i alla fall nästan :)
Ha det gott!

Nils Åke Hansson sa...

Det är tydligen offta flyg-show har set bilder tidigare från området med flyg. Måste vara spännande att följa.
Det ser ut som Lennart inte behöver diska så ofta!
Ha det nu bra

Dessan sa...

Men så härligt ni har det...och äter god mat :) Ni är suveräna på hitta guldkornen. Ha det fortsatt fint