Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 11 februari 2016

Nytt beslut inom Murcias domäner


I natt har det varit den varmaste natten hitintills, som lägst 18°, men det var mulet på förmiddagen och sen kom solen och värmen steg betydligt.

I morse hörde vi att det tagits ett beslut inom Murcia-regionen, vad gäller fri-camping. Man får inte parkera närmare än 100 meter från stranden och inte närmare än 5 km från ställplats eller camping.
När vi gick förbi stora grusplanen var det bara 5 bilar kvar. Tidigare har det säkert varit 40 - 50 husbilar.


På gatan i närheten, där det också stått många husbilar, höll polisen just på att informera husbilsägare.


Vid grusplanen vid strandpromenaden var det bara två husbilar kvar.


Här brukar det stå 4 -5 husbilar. Nu har de målat tvärgående sträck, så det ska vara svårt att parkera inom sträcken.


Här är en husbil kvar, men målningen av parkeringsrutor är i full gång.


Vi gick halvvägs in till Los Alcázares utefter strandpromenaden och sen in bland husen. Här en intensivt blommande buske.


Även i dag träffade vi på graffiti. Den som målar det här, kan måla för att lura ögat. Skickligt! Påminner om Reutersvärds omöjliga figurer.


På eftermiddagen var vi till Mona och Charlie och fikade, gamla bekanta från Albufeira. De kom hit i förrgår. Kul att träffas igen!

11 kommentarer:

 1. Så härligt det låter med 18 grader nattetid! Graffitin var verkligen häftig.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Var är det bilarna har stått och blivit bortkörda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se fotona ovan. Planen med fem bilar, där är in grind uppsatt i kväll och polisband spärrar av mer. Samma gäller på grusplanen. Finns en del nya bilar som står på gatan, där de inte gjort rutmarkeringar. Där de målat finns inga husbilar. Elisabeth

   Radera
 3. Hårdare tider för husbilsåkarna då... inte så kul för den som vill fricampa.
  Fler läckra graffitimålningar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. På sätt och vis är det väl bra för oss alla, att regler efterföljs. Jag uppskattar ordning och reda. Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Fricamping genererar ju mindre pengar, så bort med den. Synd, riktigt synd.

  SvaraRadera
 6. Graffitin är fin och finns på många ställen.
  Jag tror att det är den stora mängden bilar, som gör att man måste komma med nya regler. Dessutom är det en del som inte tömmer grå- och svartvatten på anvisade ställen och då blir det grisigt. Kan heller inte vara kul att ha en radda höga husbilar utanför sitt hus. Ordnar man nu ställplatser, så är det ju också rimligt att stå där för att återbetala en del av investeringen. Haken är nog väldigt många campingar, som inte har rustats upp för att ta emot husbilar utan har små och trånga platser.
  Problemet är ju liknande i Sverige att kommunerna inte förstår skillnaden på ställplats och camping och att många husbilsägare inte känner att de vill betala för faciliteter på en camping, som de inte använder. Merparten husbilar har ju fungerande toaletter och duschar. Däremot behövs en plats att stå och där kunna få vatten och tömma.
  BP jag tror inte att det är säkert att fricamping genererar mindre pengar. Du kanske lägger mer pengar på restauranger, affärer i stället för till campingägare. Pengaflödet går till andra istället. /Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med, tror att en del av detta är vårt eget fel. Många av oss kan inte se skillnaden på parkering o ställplats. Parkera gör man över någon natt utan att fälla ut markis, stödben o.s.v. På en ställplats kan man har markis, stödben, solstolar framme.

   Radera
 7. Om dom stänger spärrar av så stora ytor, vart tar alla bilarna vägen? Finns det plats på campingarna?
  Kram

  SvaraRadera
 8. Fina bilder på graffitin. Här nere runt Malaga märks att många kommer från Portugal och är på väg norr ut. På El Rengos enkla ställplats har det nog aldrig varit så många bilar som nu. Det blir strängare och strängare regler för oss med husbilar och campingarna, som är öppna är nästan fullbelagda.

  SvaraRadera