Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 23 april 2016

Clerval, Frankrike - Oberkirch, Tyskland


I går kväll var det drygt 20°, när vi gick in i Ellen. I natt började det regna och i morse hade vi 12°.


Den här bilden får symbolisera dagen i dag! Grå bro, grå himmel och regn! Vi bestämde oss för att ta motorvägen, A 36/E54, norrut.


Vi åkte över på tyska sidan och då blev vägbeteckningen A 5. Vi tog pauser på rastplatser, men bestämde oss också för att inte köra så långt.


Vi svängde av vid avfart 54 och in på väg B 28. Här var det massor med fruktodlingar; körsbär, äpple och päron samt jordgubbar och allt blommar nu. Synd om odlarna för idag är det inga bin eller andra insekter, som är ute i regnvädret. Bergen i bakgrunden syns knappt för lågt gående moln.


När vi svängde ner mot ställplatsen fanns den här skylten om vårfest. Trevligt! Koordinaterna till ställplatsen är: N 48° 31' 44,1''  E 8° 4' 21,4''. Det kostar 7€/ natt. El och vatten kostar, men tömma är gratis. När vi kom stod här redan 22 husbilar. Finns säkert plats för ett 10-tal till.


Vi tog på oss regnkläderna och gick upp till stan.Vi kom lagom till mannekänguppvisningen och Lennart jublade, eller var det jag?


Vi gick runt i innerstan och tittade på de vackra, skeva och vinda korsvirkeshusen.


Det är som en liten kanal genom stan, där vattnet forsar fram. Mer ska det väl bli efter det här regnandet.


Det var synd om alla hantverkare och blomsterförsäljare, för det var inte många kunder ute i det här vädret.


Vi åt en var sin stor och god bratwurst med bröd, innan vi tittade på den här hembränningsapparaten från slutet av 1800-talet, som stod i en trädgård.


En blomsterbild måste det väl bli även i dag, körsbärsblommor!

14 kommentarer:

 1. Vilken fin bild med fruktträden!
  Mannekänguppvisningen och regn vilken hit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vackra omgivningar! En blomsterprakt utan like. Hoppas solen kommer fram snart, men prognoserna är inte kul. Jag tror arrangörerna hade räknat med fint väder. Det var många som såg besvikna och frusna ut!

   Radera
 2. Ni hittar alltid så mycket fina platser. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hittar många fina platser med hjälp av den holländska appen Campercontakt. Här är en otroligt vacker trakt! Förstås finare med sol.

   Radera
 3. Ser verkligen trevligt ut, denna bu måste vi notera. Och även åka dit givetvis. Håller med om Campercontakt är verkligen bra. Fick tips om denna när vi var i Spanien i julas.
  Kör försiktigt, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oberkirch är en bland många vackra små tyska städer.

   Radera
 4. Här fattas liksom bara "lederhosen". Såååååå typiskt tyskt och ganska charmigt om man gillar korv, vilket maken min gör...

  Synd att festen regnade bort. Skrattade åt att det var söndagsöppet mellan klockan 13:00-18:00 - ungefär som i Enköping eller så;-)

  PS. Ni är på väg hem alltså. Tror inte att du kommer att gilla två plusgrader vid den här tiden. Nej, det tror jag inte;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bratwursten här är god. Här smakar den vitlök! Vi gillade inte kylan och hoppas värmen kommit till Sverige, när vi kommer dit. Fast egentligen vill vi ha värmeredan nu.

   Radera
 5. Svar
  1. Jag gillar också korsvirkeshusen!

   Radera
 6. Underbart med småstäderna i tyskland, verkar inte vara så långt från Worms intill Rhen där vi ö nattade/åt och spatserade. Oflyt att det regnade på er men vårregn är inte så jobbigt. Forts trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har fått känna av en del av aprilvädret!

   Radera
 7. Vi snurrade runt i dom trakterna i december när vi var påväg hemåt. Väldigt fina områden och hoppas att ni får bättre väder, håller tummarna.
  Aprilväder här hemma ömsom sol och hagel.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här trakten är jättefin med sina berg och dalar och mycket blommor!

   Radera