Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 30 april 2016

Neuruppin - Rostock - Trelleborg - Ödåkra - Linköping - Norrköping


Så var det dags att göra sista inlägget på vår vinterresa 2016.


När vi körde genom Neuruppin för att ta oss ut på A 24, såg jag det här huset, som var dekorerat med många av de pampiga hus, som fanns i staden!


Det var åter ett riktigt aprilväder med ömsom regn och ömsom sol. Rapsfälten var inte längre så intensivt gula. De behöver lite mer värme för att bli som de vi såg i Frankrike!


Vägkanterna började blomma. Här träffade vi på blommande hägg och en del andra träd och buskar med vita blommor. Visst känns det med en gång mycket härligare när solen tittar fram, liksom lite blå himmel!


Vi tog oss upp till Rostock och åkte med färjan 13.45 över till Trelleborg. Här en vy över utloppet från Rostock.


 19:15 åkte vi av färjan som tredje bil.


Det regnade i Trelleborg och efter ett tag så skymtade vi regnbågen i det grå!


När vi närmade oss Ödåkra bröt solen igenom och det blev en fin solnedgång, som värmde. Det gjorde också det varma välkomnandet som vi fick av Nils-Åke o Birgitta. Vi hade några sköna timmar tillsammans innan vi sov gott i Ellen på deras parkering.


Efter frukost tackade vi för oss och åkte norrut.


Det dröjde inte så länge innan det blev stopp vid Bengt i Örkelljunga. Där träffade vi Anette och Göran, med bloggen Husbil Kors & Tvärs. Det var kul att träffa dem. Vi tittade runt i utställningshallarna. Det som var kul att se var en liten Adria, ca 6 m, med slide-out bakåt med plats för långbäddar!


Vi fortsatte E 4 norrut och nästa stopp blev för en köttbullstallrik på IKEA i Jönköping. Det smakade riktigt bra.


Solen tittade fram och vi fick en fin resa utefter Vättern!


När vi närmade oss Linköping kom en intensiv åskskur.


Så ljusnade det igen och åter skiftade himlen i vackra färger!


Vid Linköping svängde vi in till sonen med familj! Det blev ett kärt återseende och farmor och farfar fick se till att gör spännande krökar på järnvägen! Det blev förstås också några besök i husbilen, där Harry brummade och rattade Ellen. På kvällen blev det grillat och en stund själva för oss vuxna medan småttingarna sov. I dag lekte vi vidare på förmiddagen, liksom att vi hann med en runda i omgivningen. Efter lunch åkte vi vidare till Norrköping.


Träden vid Motala Ström har fått lite grönska, men mer ska det bli!


Några minuter senare var vi så hemma. Vi for iväg den 15 januari från snö och kyla och kom tillbaka den 30 april. Det tog en stund att plocka ur Ellen och komma i ordning i lägenheten. Vi har haft en skön resa, men det är också härligt att komma hem.

11 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Så kommer man in i en annan vardag när man kommer hem. Kul att ha er här i Ödåkra.
Ha nu en bra helg

BP sa...

Borta bra men hemma bäst - eller!!!???? Det brukar inte jag tycka;-)

Tack för att jag fick åka snålskjuts med er och njuta av fina bilder, informativ text och en härlig semesterresa. Nu är det bara att vänta på att ni sticker iväg igen - till hösten/vintern kanske eller...

Unknown sa...

Välkomna hem, trevligt att följa med er på resan.
Ha det gott.
Sven & Sussi

Unknown sa...

Välkomna hem! Kramar!

Lennart och hans tankar sa...

Välkomna hem!

Husbilspraktikan sa...

Välkomna hem! Visst är det skönt att få göra sig hemmastadd igen! Men sen går det inte mer än en vecka så börjar man fundera på nästa tur...��

Margaretha Lillvik sa...

Ja det är otroligt skönt att ge sig av på resa, men även lika skönt att komma hem. Tyvärr till så dåligt väder, men till nästa helg kommer värmen :)

Anonym sa...

VÄLKOMNA HEM säger vi från Skåne! Nästa gång får ni ta genvägen via Eslöv den går via Ödåkra om man så vill. Tänk att bb redan fyllt året tiden går. Skön 1:a Maj på er!

Matts Torebring sa...

Välkomna hem igen & Tack för alla vackra bilder ni levererat. Jag ställer mig ofta frågan, är inte Vätterlandskapet, bland det vackraste ändå?

Anki sa...

Tack för alla trevliga inlägg och alla fantastiska bilder från er resa! Har läst allt, men varit lite lat med kommentarerna...
Ha det gott!

Husbilen-Ellen sa...

Tack alla!!