Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 17 april 2016

God middag


På förmiddagen blev det korsord, böcker och fika på ställplatsen. Då skuggade husbilen. Solen blev hetare och vi fick söka skydd inomhus under varmaste tiden. Vi blev hungriga och drog oss ner till stan.


För en tid sen fick vi tips av Berit och Anders om en bra Kinarestaurang vid stranden. Vi tog oss dit.


Vi bestämde oss för för en två-personers specialmeny där vi startade med sallad och vårrulle, som smakade riktigt gott.


Därefter blev det pekinganka och tunna pannkakor. Har bara ätit med dumplings-pannkakor tidigare, som man göra knyten av, men det här smakade också bra. Knaperstekt ankbröst är otroligt gott!


Som om det inte hade varit nog, serverades sen kyckling med svamp och bambuskott till ris. Här blev en hel del kvar, för sedan avslutade


vi med vaniljglass. Allt detta inklusive dryck för 20 €!!
Vi var förstås tvungna ta en längre promenad efter all den maten. Vi gick längs hamnen och vidare utefter stranden innan vi vände åter samma väg tillbaka.


Solen värmde, som mest 23° i skuggan, och det fläktade skönt.


Bakom Aldi växer det en hel matta av blåa blommor. En syntest. Kan du se biet?

4 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Åh jag älskar verkligen Pekinganka med såna där tunna bröd, strimlad purjolök och den där speciella såsen. Nu blev jag sugen :)

Aake_GBG sa...

Ni har det redigt Gött

BP sa...

Knaperstekt ankbröst är gott! Å kinesretaurangerna på Costa Blanca serverar portioner som man verkligen inte kan äta upp, det har vi också märkt. Å det ingår ofta en hel flaska vin i piset också. Sån't borde införas i Sverige...

Lennart och hans tankar sa...

Kineser är ofta prisvärda!

Jag åt Anka i Strängnäs i lördags!