Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 13 maj 2016

Alice Nilssons begravning


Kl 12.00 var vi i Risinge kyrka i Finspång. Vi tog avsked av Alice Nilsson, min mammas kusin och följeslagerska genom livet. Alice var lantbrukarhustru på Häradstorps gård, på vägen upp mot Rejmyre. Hon flyttade dit 1968, men hon hade sina rötter och hjärta i Lövnäs,Vånga.


Efter begravningsgudstjänsten i Risinge kyrka åkte vi i kortege till Vånga kyrka där gravsättningen ägde rum. Vånga kyrka är stängd för reparation. På vägen dit mulnade det på och det kom några regnstänk, men det blev inget regn.


Vi kunde i lugn och ro ta avsked av Alice och solen tittade till och med fram igen. Efteråt blev det minnesstund i Bergsmansgården.
Alice minns jag som en stark, varm och generös kvinna. Hon och maken Agne gav mig många underbara barndomsminnen, men även senare i livet. Vila i frid!


Vi åkte inte direkt hem, utan tog en tur förbi Grensholmen. Trodde vi skulle få se lite djur.


Så blev det. Vi såg en stor flock hjortar gå och beta. För många år sen fanns ett hjorthägn på Grensholmen. Hjortar smet ut och nu driver de lösa över olika bönders marker.


De var på rätt långt håll, så bilderna blev något suddiga. Vackra och skygga djur. Här har de uppmärksammat oss.


De är observanta, men väljer att fortsätta beta.


Vi fortsatte och kom ner till låglänta gärden, som sen ett antal år är våtmarker för sjöfåglar. Visst är det en härlig grönska i för- och bakgrunden?


Gården Ulveryd ligger i närheten. Trevlig skyltförstärkare, eller hur?

Det blev en vacker avrundning på dagen.

2 kommentarer:

  1. Fint och rofyllt avsked speglar dina bilder, skönt att låta minnesvärda tankar få ro bland grönska o natur efteråt, en dag att minnas förstår jag att det blev! Dom där tillfällena kommer oftare nu förtiden, dessvärre. Men de nya generationerna ger oss samtidigt ny glädje, sköönt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en fint avslut på ett långt liv, men också ett vackert avslut på dagen. Visst blir det tätare med begravningar, men man kan också se att tillväxten finns i andra änden.

      Radera