Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 7 juni 2017

Lennart


Lennart halkade och ramlade i en stentrapp och försvann in bland buskar, när vi var i Dubrovnik. Vi fick hjälp på fartyget, dit vi tog oss. De röntgade och sa att inget var brutet, men det var en rejäl stukning med kraftig svullnad.
Svullnaden har inte gett sig och Lennart har inte kunnat stödja på foten, så i morse blev det en ny kontakt med vårdcentralen. Vi tog en direkt vi kom hem, men då ville de inte se oss, men nu kände en läkare på foten och vi fick åka vidare till akutröntgen.


På akuten blev det väntan på läkare och så fick vi ett rum och ny väntan. Därefter fick vi åter ta oss till röntgen för en skiktröntgen.Så blev det åter en lång väntan på akuten innan vi kom in  på ett rum och fick en ortopedläkare.
Där fick vi det chockartade beskedet att Lennarts hälben var splittrat i en massa delar. Inte underligt att han inte kunnat stå på foten!


Nu är det ett ännu högre läge som gäller för foten, för att försöka få bort svullnaden. På måndag ska vi åter till ortopedmottagningen.

15 kommentarer:

 1. OSIS!!! Tycker så synd om Lennart!!! Å tajmingen är ju ingen direkt höjdare heller. Sådana skador vill man ju helst ALDRIG ha, men absolut inte under sommaren. Tur i oturen - att det är dåligt väder just nu...

  SvaraRadera
 2. Stackars dig Lennart. Vi lider med er. Sen förstår vi inte varför det alltid ska vara sån väntan i den svenska sjukvården. Se nu till att bli bra snart så ni kan njuta av den förhoppningsvis fina sommaren. Kramar från Lizzy o Ove

  SvaraRadera
 3. Tror knappt man kan lita på någon läkare längre, vilken osis att få feltolkat den första röntgen :-( Hoppas på det bästa nu för Lennart så det läker på bästa sätt! Kramar från oss!

  SvaraRadera
 4. Stackare! Och inte går det bättre med svenska läkare....de har alldeles för mycket att göra :) Hoppas verkligen de kan fixa hälen,men det blir nog gips hela sommaren....om vi nu får någon sommar den verkar idag vara långt borta :)Håller tummarna för att allt ska gå bra.

  SvaraRadera
 5. Oj vilken otur, dock väldigt bra att ni nu har fått ett besked och kan börja om utifrån det. Tycker synd om er båda två Kram🌸🌸🌸

  SvaraRadera
 6. vilken otur, ni skulle kört med Ellen istället.
  Krya på dig Lennart, kram från oss.😎😎

  SvaraRadera
 7. Vilken otur och så olyckligt att Lennart inte fick rätt vård med en gång. Nu hoppas jag att han snabbt tillfrisknar.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Så tråkigt ... stackars Lennart! Hoppas nu det läker snabbt!

  SvaraRadera
 9. Hur i all sin dar kunde Du råka ut för allt detta. Beklagar verkligen detta. Hoppas allt blir bra. Vi tänker på Dig.

  SvaraRadera
 10. Vad jobbigt och tråkigt att detta händer när ni var på trevlig utfärd. Nu får vi hoppas att allt ordnar sig. Ha humöret uppe Lennart så kommer allt att gå bra.

  SvaraRadera
 11. Vem kan man lita på? Stackars Lennart!

  SvaraRadera
 12. Åh nej, inte konstigt att han haft svårt att gå!!! Hoppas ni får rätt hjälp nu då och så önskar vi god bättring!

  SvaraRadera
 13. Vilken himla otur han har haft, han som ordnat så bra er överrasknings resa. Hälsa till honom från oss. Kramar till er båda

  SvaraRadera