Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 16 juni 2017

Venedig, del 5


Lördagen den 20 maj var mulen men varm. När vi kom till det här torget, öppnade sig himlen. Som tur var fanns det ett fik, varifrån jag tog det här kortet. Regnet lättade och vi promenerade vidare.


Över hela stan fanns byggnader och palats, som var öppna för konstvisningar.


Blänkande sköldpaddsaktivitet!


I ett annat palats tittade vi på japansk konst varvat med


svartvita bilder på hur en Sumobrottare tränar, koncentrerar sig och tävlar. En kul kombination. Ser du samspelet i de två bilderna ovan?


Vi passerade över bron Ponte della Accademia och tittade ut över en grå Canale Grande. Men något gyllene lyser upp bilden!


Det som lyser upp är "The Golden Tower" av James Lee Byars.
Strax är vi framme vid målet för promenaden.


Vi tittar in till Peggy Guggenheim's Collection.


Här finns en otrolig samling av modern konst!!! Picasso förstås, "On the beach" från 1937.


Andy Warhol med tavlan "Flowers" från 1964.


Salvador Dalí's tavla "Birth of Liquid Desires" från 1932. Detaljrik!


Gino Severini's tavla "Sea Dancer" från 1914 och många, många, andra tavlor och statyer.
Har du chans, så besök denna Collection och se ett av Peggy Guggenheim's hem. Hon var bekant med konstnärerna och mecenat till många av dem.


I närheten fanns Bel Air Fine Art Gallery. Där visades Gérard Rancinan stora fotografier. De fanns bakom glas, så det blev en del reflexer och skuggor. Här "The Party is over" från 2014.


"Decadence" gjorde han 2011.


"Riots" från 2013. Den här konstnären vann mitt hjärta. Titta gärna inpå Gérard Rancinan hemsida, så får du se de här bilderna bättre återgivna samt många flera!


Vi gick vidare och kom till ett gammalt kloster, L'abbazia di San Gregorio. Där mötte oss ett kvalster i glas på innergården. Läckert!


Här var en i mitt tycke lite burlesk utställning. Det var konstnären Jan Fabre med "Glas and bone sculptures 1977-2017". Båten var gjord av benbitar. Kolla årorna i form av olika plasthänder.


Det fanns många olika glaskranier med olika skelett!


En luvkåpa gjord av benbitar.


Vi smälte intrycken och gick vidare utomhus tills vi kom till  Punta della Dogana och della Salute.
Där möts Canale Grande och Canale della Giudecca.


Där fanns den här vackra blåa statyn!


Vi strosade efter kanten till Canale Della Giudecca och gjorde några konststopp, bland annat tittade vi in till Grenada Paviljongen, som handlade om havet som världens lungor.


Hela dagen försvann väldigt fort, med många härliga upplevelser.
På kvällen packade vi för att lämna hotellet dagen därpå. Lennart var mycket hemlighetsfull och jag fantiserade om en resa med buss från Venedig söderöver, kanske Ravenna.

6 kommentarer:

 1. Konst kan vara både målad, tecknad, fotografisk, konstig, ekivok, skärmande och vacker

  SvaraRadera
 2. .... fantasieggande, triggande, påminnande, agiterande, drömmande, provokativ och mycket mycket mera. Väldigt stimulerande var dagarna i Venedig. Där fanns det mesta!

  SvaraRadera
 3. Helt underbart! Dregel, dregel, dregel! Måste säga att hela Venedig verkar vara en otroligt maffig konstutställning. Så himla varierad och såååååå bra!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul du gillar konsten! Jag njöt i stora drag!

   Radera
 4. Tack för konstrundan i Venedig via dina bilder verkligen inspirerande! Denna makalösa stad somlever på övertid fattar ej att byggnaderna klarar att stå i vatten år efter år? Alla borde besöka Venedig! Det var då förväl att Lennart var på benen där och fick se detta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En makalös stad, men förfallet går fort. Stor skillnad, sen jag var där 1985. Kommer bli en "död" stad, då invånarantalet minskar år från år, samtidigt som turistantalet och priserna ökar.

   Radera