Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 5 april 2013

Ovanligt intensiva dagar


Väl hemma är barn och barnbarn det som lockar mest. Så efter besök hos frissan bar det iväg till Finspång. Skillan blommade i rabatten, men det fanns snö kvar på gräsmattan.

Noelle, snart två år, var blyg för oss. Det dröjde en stund innan mormor Elisabeth fick bygga med klossar tillsammans med henne. Det där med mormor stämde inte riktigt för Noelle. Mormor var ju Asta, dvs gammelmormor. Hon hade minsann hälsat på och lekt med henne under senare tid.
Familjen har utökats med en liten Wincent, som föddes när vi var i södra Europa. En gosig liten kille, som åt och sov och var nöjd hela tiden. Det kändes konstigt att hålla en sån liten person. Så fort man glömmer!
Pappa Patrik, som hade födelsedag, kom lite i skymundan, men det tog han med faderligt lugn. Det var jättekul att träffa dem, men också Marita och Micke, som också kom efter arbetets slut.

I går var det så dags för att återuppta målandet och träffa de andra i "torsdagsgruppen". Trots att jag hade med mina målargrejor, så blev det bara vid två tillfällen, som jag tog fram dem. Men tillsammans med de andra, kom kreativiteten tillbaka.
På em blev det sen en tur till Asta i Skärblacka och idag har vi ägnat oss åt att tvätta. Jag tycker vi har tvättat under resans gång, men ändå var det mycket att ta hand om.
I morgon bitti bär det av till Finspång igen. Då ska jag vara barnvakt till Noelle, medan Anna och Patrik styr med annat.

11 kommentarer:

Seniorerspekulerar.se sa...

Det är lite jobbigt när man har varit borta för länge från barnbarnen, men vi måste ju också leva vårt liv när vi kan och vill och framförallt orkar. Man ska aldrig ha dåligt samvete för att man lever livet när man lever det. Det ordnar snart upp sig med bekantskapen och då blir det oftast ändå bättre. Det är egen erfarenhet. De små har dessutom ganska lätt för det här med att man tillhör familjen. Allt annat hinner ni med när som helst. Bara lev! Kram 3 M

BP sa...

Pesonligen skulle jag nog längta tillbaks till Spanien - men det är jag det,-)

Pysselfarmor sa...

Uj uj vad ni ska frysa! ;-))

Anki sa...

Härligt att få träffa barn och barnbarn igen och kul att komma igång med målandet :)
Ha en trevlig helg!
Kram

Dessan sa...

Men så trevligt att få komma hem o träffa nära o kära igen. Dom har säkert saknat er lika som ni saknat dom. Måste ha varit mysigt att få krama om dom små igen. :) att sedan komma hem till våren , efter en vistelse borta under värsta vintertiden. Det känns säkert härligt. Ha en fin helg.:)

Lennart och hans tankar sa...

Jag förstår att längtan till barnbarnen varit stark!

Vad vore livet utam dem!

Lev väl!

Kors och Tvärs sa...

Kul att komma hem och få träffas igen efter så lång tid! Kram

Anita R sa...

Härligt att träffa Noelle och lilla nya Wincent och alla andra nära och kära förstår jag! Ha de nu jättebra och vi hörs och ses.Kram till Er båda från Anita

Ama de casa sa...

Mysigt med ett nytt litet barnbarn :-)

Lotta sa...

Välkommen hem till kylan.
Jag skall också passa barnbarn imorgon.
Hoppas att gick bra för dig.
Nu måste du ju ha upplevt en massa som du kan överföra till duken.
Kul att du är hemma igen.
Kramizzzzzz

Inger och Ingemar sa...

Skönt för er att komma hem, även om det kanske är i kallaste laget! Förstår att det känns underbart att få träffa barn och barnbarn igen. Det hinner hända en hel del, medan vi övervintrar söderut.
Vad roligt för dig att få börja måla igen! Det kändes bra för min del, när jag hörde, att du inte heller hade gjort så mycket i Spanien. En enda gång tog jag fram mina målargrejor. :-) Ha det gott och njut av våren, som är i antågande!