Den här frukten har vi inte prövat tidigare. Vi köpte en.
Är ett mellanting mellan stort äpple och päron i formen.
Delat ser frukten ut så här. Vi vet inte o man ska äta den som den är eller tillaga den på något sett. I det här skicket är den inte god. Kärv i köttet och väldigt hård. Antingen omogen eller också ska den tillagas. Någon som vet vad det är för frukt och hur den ska vara i moget skick.
Rosépepparn håller på att mogna. På samma träd finns gröna och
röda klasar. Träden växer i parker och utefter vägen. Jag har plockat två klasar, som hänger på tork. De doftar gott.
Det här är en växt efter vägkanten, som vi heller inte sett tidigare.
Frökapslarna är taggiga. De lockar inte till att plockas.
Fröna får hjälp att spridas med "dun", som fångas upp av vinden.
Ytterligare en okänd växt utefter vägkanten. Bladen och växtsättet påminner om gurka eller squach.
Frukterna är taggiga.
Blommorna påminner om gurkblommor. Någon som vet vad det är? Har det spridit sig från någon trädgård eller är det ogräsväxt?
7 kommentarer:
Idag var det mycket blommor. Fy så tågigt väder skönt att stå och ha El.
Hadet det bra hälsa
Nisse & Birgitta
De gula frukterna ser ut som om de har längtat efter mer vatten under lång tid.
Första bilden gissar jag på "astrakan äpple". Himla intressanta växter du fotat!
Astrakan, som vi har i Sverige är det inte. Den här frukten är säkert dubbel så stor och oregelbunden, med hårdare skal. Färgen är gul med inslag åt det gröna hållet.
Den gula frukten heter på svenska Kvitten eller på portugisiska Marmelos och används till marmelad är inget god att äta som den är. Smakar ungefär som äppelmos när man har kokat den.
Jag skulle också vilja veta vad de där växterna som ser ut som har gurklikande blad är. De måste vara besläktade med gurkorna tror jag.
Tack! Det är kul att lära sig nytt. Halvan av frukten, som är kvar är nog inte värd att koka. Elisabeth
Vad mycket roliga frukter ni hittar, säkert spännande att veta mera om dem. Kram
Skicka en kommentar