Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 10 juni 2014

Mariefred - Oxelösund - Norrköping


Igår träffade vi husbilsvänner i Mariefred.


Senast träffade vi Sigge och Maggan i Albufeira, Portugal. Nu kom de turligt nog hem på måndagförmiddag med sin husbil, så vi fick chans att besöka både nya husbilen, men också deras lägenhet. Den håller de på att avveckla för att bo i husbilen på heltid.


Vi gjorde en gemensam promenad i Hjorthagen och tittade på kungens dovhjortar. Vi fick promenera inne i hägnet!


Hjortarna sökte skugga under ekarna, men vi kom dem nära.En underbar tur, som resulterade i många kort. Jag har  aldrig tidigare trott att jag skulle kunna komma så nära en dovhjort. 


Hjorthagen i sig var vacker, med massor av vackra gamla ekar.


Det blev en lång och varm promenad och Svante kunde hantera sina jaktinstinkter.


Efter en god lunch och trevliga samtal for vi vidare mot Norrköping.


När vi kom till Nyköping, var det fortfarande soligt och varmt, så vi kände inte för att åka hem. Jag ringde Lizzy och Ove, husbilsvänner från Oxelösund, och de kom ner till Ellen. Kul att återse dem igen. Senast var det i Santa Pola, strax innan min cykelvurpa.


Vid båthamnen fanns det Svanar med ungar. Stora dunbollar!


Vi tog tillsammans en kvällspromenad i omgivningarna. Vi gick förbi ett hus med många smidda detaljer. Här bor eller har bott en mästare. Det blev så att vi stannade kvar i hamnen i Oxelösund över natten.


Idag vaknade vi till en lika solig och fin dag. Efter att tagit en promenad runt på Femöre, åkte vi vidare till Nävekvarn. Här blev det dags för dagens andra promenad. Det finns broar ut till en ö, som vi sen gick runt, innan vi fortsatte färden till Kvarsebo och färjan där.


Väl hemma igen var det dags att ta tag i vardagsbestyren. Vi handlade och sen har det varit matlagning för hela slanten. Blev ett 20-tal portioner att frysa in.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se kända ansikten.
Mv
Nisse

Freedomtravel sa...

Vilka vackra hjortar! Väldigt fint fångade på bild dessutom!

JoY sa...

Vilka fina bilder på hjortarna.
Tror att vi har träffat Lizzy och Ove i färjekön från Malmö till Travemunde, för ett par år sedan.
Kram