Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 27 mars 2016

Påskdagen for vi från Totana till Santa Pola


Återigen hade vi en solig och skön morgon och förmiddag på ställplatsen Camperstop Sierra Espuña. Läsplattorna har varit flitigt påslagna och mycket vatten har gått åt i solen. Det blev i varmaste laget och vi bestämde oss för att åka vidare vid 12.30-tiden.


Vi tog oss från ställplatsen och förbi Totana och ut på väg A7. Den åkte vi lugnt.


Det var en hel del trafik i bägge riktningarna och


någon halvmil innan Murcia blev det köer.
Vi svängde av avfarten mot IKEA och där tankade vi gasol innan vi tog oss ut på A7 igen.


Det var många vackra berg efter vägen, men motorvägsbilder blir inte bra. Det du kan se ändå är att det blev mer och mer moln efter Murcia.


Vi åkte av från A7 vid avfart 30 och körde mot Elche och sen väg CV 865 till Santa Pola och ställplatsen där. Koordinater hit är: N 38° 12' 29,8''  W 0° 34' 26,1''.  Molnen hopar sig och vinden tilltar, men den är ändå ganska varm. Många sitter utanför servicehuset för att använda wi-fi. Vi står så nära att vi kan sitta inne i Ellen och surfa.

13 kommentarer:

JoY sa...

Det är bra när man får en plats som ni fått, nära wifi zonen. Tycker ni att det funkar bra att leta wifi? Hittills har vi alltid köpt så vi har eget i varje land.
Kram

JoY sa...

Det är bra när man får en plats som ni fått, nära wifi zonen. Tycker ni att det funkar bra att leta wifi? Hittills har vi alltid köpt så vi har eget i varje land.
Kram

Lennart och hans tankar sa...

Där har vi stått!
Ät på kinesen!

Kors och Tvärs sa...

Skönt att få plats där wifi funkar. Härlig påskhelg ni har.

Husbilen-Ellen sa...

Vi också för två år sen. Vårt första Spanienår bodde vi på Camping Bahia i ca 3 månader, så Santa Pola har vi gått runt i och också smakat av olika restauranger. Kinesen i infartsrondellen hade en bra helgbuffé, men det fanns också en ok inne i stan. Den bästa restaurangen var en argentinsk. Vi ska givetvis kolla vad som finns kvar och lyssna här vilka de uppskattar nu. Blir säkert ett besök på Bahia för att kolla om där är några vi känner.

Husbilen-Ellen sa...

Vi har Europasimcard, som fungerar i 46 olika länder. Vi betalar de dagar vi använder det. Överallt i berg etc fungerar det inte, men för det mesta. Däremot använder vi wi-fi, när det ingår i priset på ställplatser eller campingar.

Husbilen-Ellen sa...

Så är det. Här är bra, förutom att det är lite långt ner till centrum.

BP sa...

Nu har ni alltså landat på Costa Blanca igen. Vi träffade en engelsman för några dagar sedan som står i Santa Pola med sin husbil. Han ville ha lite tips om hur han skulle åka till byn Finestrat. Han står i Santa Pola för fjärde året i rad och älskar "byn". Vi var där två gånger, men tyckte att det var alldeles för "dött" för vår smak...

Husbilen-Ellen sa...

När vi varit här tidigare har jag gillat stället för att det inte bara varit turister. Vi gjorde ett snabb-besök på lördagsmarknaden på nervägen för någon/några månader sen, men för övrigt har vi inte kollat in stan ännu. Får se om vi ändrar vår bild.

Matts Torebring sa...

Det var vägar som jag gillar.

Dessan sa...

Visst är det så att man är beroende av wifi när man reser:) Jag känner så ialla fall. Europasimcard ?vart hittade ni det?, eller vart köper ni det ?och vad kostar det att surfa med det ? Mycket frågor nu:) Men vi blev lite intresserade av det. Ha det fortsatt bra. Kram

Husbilen-Ellen sa...

Kan förstå det. Såna vi tar i bland, men inte gillar!

Husbilen-Ellen sa...

Det är Vodaphone som ger ut, men numera kan man bara köpa det i Italien. Vi betalar 3€ de dagar vi använder det. Då får vi surfa 500 Mb och prata 25 min samt ta emot samtal under 25 min.