Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 28 augusti 2016

Flygdagar på Malmen


I går och idag firar flygvapnet i Sverige 90 år. Lennart åkte hemifrån redan vid 7:30 i går, för att ta sig till Malmen i Linköping. Han parkerade bilen vid Tift och tog gratisbuss till flygmuseet. Tidigare hade vi planerat, att vi skulle vara där med husbilen, men så kom min operation emellan och jag blev hemma.

Planet ovan är en DC 3, som ägs av föreningen Dakota Norway.


Det var många plan uppställda, som man fick gå runt och titta på. Närmast är North American P-51D Mustang. Det andra planet är ett Vickers Supermarine Spitfire Mk. XVI. Båda planen kommer från  grundaren till Biltema, Sten-Åke Lindholm, och står normalt utanför Ängelholm.


Det här stora flygplanet är Lockheed C-130 Hercules.  Det är ett transportflygplan, som används både i Sverige och utomlands.


Det var förstås också en hel del flyguppvisningar, som här "Tummelisa", Ö1.


Tyvärr fick en del av uppvisningsplanen stå kvar på marken på grund av den kraftiga sidvinden. Så blev det med dessa Tiger Moth.


Trots mängden av folk träffade Lennart, Anna och Patrik samt Per och Ann-Sofi med barnen. Mobilerna var förstås påslagna. Det blev fika och en stunds vila på filt.


Helikopterdivisionen förevisade en luftlandsättning. Det var en  intressant och givande dag!

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Det låter verkligen intressant. Jag var flyglotta en gång i tiden och var på övning en i Linköping. Där fick jag se många olika flygplanstyper.
Kram, Ingrid

BP sa...

Den utställningen hade jag gärna velat se. Vi hade en liknade här i Vallentuna, men den las ned på grund av bristande engagemang av alla volontärer. Synd!

Men undrar såklart vad du opererades för... Hoppas allt gick bra och att det inte var nå't allvarligt...

JoY sa...

Herkulesplanet var ett stort ett. Tycker det är lite otäckt att stå precis nedanför på marken när det är flyguppvisning, ändå mäktigt att se.
Hoppas operationen gått bra.
Kram

Husbil och Resor sa...

Vad trevligt ni har haft det.

FREEDOMtravel sa...

Ser ut som en trevlig utflykt! Fina bilder!

Ama de casa sa...

Coola gamla flygplan - härligt! :-)

Anonym sa...

DET är något visst med flygmaskiner,gamla som nya i luften eller på marken! Fina bilder Lennart!

Dessan sa...

Oj vilka fina flygplan 😄