Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 24 oktober 2017

Nybyggnation i Norrköping


I dag gick vi Västgötebacken uppför. Där har inte hänt så mycket, sen förra gången jag la ut bilder därifrån. Vid Skvallertorget svängde vi söderut på Kungsgatan. Här har de byggt en promendväg vid vattnet som vi inte gått tidigare.


Vi har inte gått åt det här hållet sen Lennart gjorde sig illa, så det var klart vi var tvungen att testa. Vi får se Strykjärnet/Arbetets museum på lite närmare håll.


Det här var ett nytt hörn för oss, så vi fick titta runt åt alla håll härifrån.


Det här var sista sträckan av trädäcket/trottoaren vid vattnet. Huset till vänster är det prisbelönta kvarteret Katscha.


Vi gick Kvarngatan och ut till Kungsgatan igen. Lundbergs hus har snart "växt färdigt". Men framför ska det byggas. Den tillfälliga parkeringen ska vara till maj-18, så jag antar att det ska byggas mot Kungsgatan nästa vår.


På andra sidan Kungsgatan, vid Ericsson-huset, har det också dragits igång med ett bygge.


Det gamla "God Vän-huset" är vackert. Här följer vi St Persgatan ner mot centrum.


Här ser vi andra sidan av byggandet från Kvarngatan. Antar att även det här är Lundbergs byggnation, men det vet jag inte.


Från att ha varit ödetomter i 25-30 år byggs det nu tätt med hus.
Här hyrde jag parkering några år, när jag jobbade på Telia på Kvarngatan. Så var det backen neråt och vi svar strax tillbaka i centrum av Norrköping.

7 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Är det inte 150 års jubileum för Strykjärnet?

Husbilen-Ellen sa...

Nej, snarare 100 år. Det byggdes 1916-17, men jag har inte sett något speciellt om det. Jag kan förstås missat.

BP sa...

Visst är det roligt att vara turist på hemmaplan:-) Alltså jag ÄLSKAR ju byggkranar, men idag fastnar jag helt klart på de gula huset på de första tre bilderna. Det är ju hur fint som helst. WOW säger jag bara!

Anki sa...

Det är tur jag kan följa hur det byggs i vår stad här via dig - för själv kommer jag mig visst aldrig för att åka in :)
Fina bilder! Tack för promenaden!

Husbilen-Ellen sa...

Det gula huset är Strykjärnet. Huset har fått namnet efter husets form. Det byggdes 1916-17. Där återfinns Arbetets museum. Väl värt ett besök om du har vägarna häråt.

Husbilen-Ellen sa...

Det händer så otroligt mycket nu. Ska bli spännande se hur det ser ut i vår.

Margaretha Lillvik sa...

Håller med Anki....många år sedan vi var i Norrköping sist. Kul att se både gamla (och kända) hus, men även nybyggena. Det blev en fin promenad.