Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 19 november 2017

Lugn söndag


Det har varit en riktigt stilla och lugn söndag och stillheten började redan i går. Då for nämligen sonen Per och hans familj hem efter att ha varit här i två veckor. Lugnet är också redan förenat med saknad.


Vi har umgåtts en hel del under den här tiden, även om de bott på hotell Dunas. Vi har haft barnen en heldag, medan mamma och pappa fick en dag för sig själva. Då kunde de titta på Playa Ingles i lugn och ro, samt gå efter stranden tillbaka mot Faro och äta utan att störas av de smås behov.
När det var som varmast ute hade vi koja inomhus.


Som tur var har familjen vi hyr av små barn, så det har funnits en del leksaker att låna. Mormor har ju också gjort några vändor till San Fernando för att komplettera en del.


Med norrländskt påbrå, så går det bra att leka snöskoter med solmadrassen.


På grannområdet till oss har några modiga män klättrat upp och kapat vissna grenar. Den här mannen klättrade med hjälp av ett bälte runt midja och stam.


Vi har hunnit med några turer till Faro och sett fyren i belysning.


På kvällarna är det mindre folk på strandpromenaden.


Vi åt fisk på restaurante Pitos y flautas. Jag beställde Sjötunga Walewska.


Det var inte den klassiska, utan någon egen variant. Hur som smakade det gott, men jag hade inte förväntat mig att den skulle serveras på planka.


En annan kväll blev det grillspett på Restaurante El Canal Grill, men den rekommenderar vi inte. Köttet var hårt grillat och såsen innehöll minimalt med Roquefortost, men sällskapet var trevligt.


Jag har också lånat minstingen några gånger så att storebror fått egentid med mamma och pappa. Han tränar på att lära sig simma. Här introduceras pinnglass. Gott, men det blev i kladdigaste laget mot slutet.


Här övas det i en uppvärmd pool!


Tänk att två veckor går så fort!


Sen jag vinkat hej då i går, gick jag hem med en del mat och vattenleksaker. Sen tog Lennart och jag en promenad till San Fernando. Marknaden fick bara ett snabb-besök av mig, medan Lennart vilade i skuggan.


Jag avslutar inlägget med en nyutslagen hibiskus!

5 kommentarer:

BP sa...

Sjötunga Walewska på planka - här vattnas det i munnen på mig:-) Kul med en överraskning där. Skog med besök också, nu kan ni vila upp er ett tag;-)
Härliga bilder med riktig sommarkänsla:-)

Margaretha Lillvik sa...

Alltid roligt när familjen kommer på besök. Vilken tur ni har som har uppvärmd pool. Fina blombilder.

Rolle o Carina sa...

Då har ni haft trevliga veckor förstår vi!

Ha det gott o njut vidare.....

Ingrid sa...

Så trevligt med besök av både stora och små. Jag förstår att föräldrarna uppskattade att få lite egentid.
Ha det fortsatt gott i värmen. Här kom första snön idag.
Kram, Ingrid

Matts Torebring sa...

Den plankan hade inte en före detta skogshuggare tackat nej till...