Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 12 januari 2018

Bussutflykt


I morse tog vi en promenad till Europark och gick på buss 1. Ungefär en timme och 20 minuter senare klev vi av vid IKEA. Utanför varuhuset finns den här vackra statyn av en gravid kvinna.


Vi kom en kvart innan varuhuset öppnade, men de var så smarta att restaurangdelen var öppen. Det passade oss bra med en kopp kaffe och en bit dajmtårta. Vi tittade runt i varuhuset och gick också till en del andra affärer i närheten.


Innan vi tog bussen tillbaka blev det åter ett besök på IKEA och restaurangen där. Vi åt otroligt god Codillo Asado. Den var så mör att köttet föll av benen. Behöver väl inte skriva att vi blev väl mätta!


Det som var i påsen vi hade med hem, var en liten solros och lite annat småplock, men lite omväxling och god mat var inte det sämsta!

17 kommentarer:

Eva sa...

Så trevligt ni har det. Maten ser god ut. Hoppas att solrosen växer upp och blir stor.

BP sa...

Codillo asado fick jag faktiskt googla. Vilken ovanlig rätt i Spanien. Grillad fläsklägg är ju en sydtysk/österrikisk variant annars. Men den spanska varianten verkar vara kokt först och grillat sedan. Mmmmh, så gott det ser ut. Å det på IKEA som är känt för sina trista köttbullar och korvar. Eloge. Tror jag ska laga den rätten, då jag hittat ett recept:-) Tack för inspirationen!

Anki sa...

Maten ser verkligen god ut ... tänkte göra som BP och googla, men nu har ju hon redan gjort det åt mig :)
En solros är aldrig fel!

Anonym sa...

Hej! Vad heter området ni bor på? Hyr ni genom airnb? Är det prisvärt? Jätteroligt att läsa bloggen Ingela

Husbilspraktikan sa...

Oj! Vilket fläsklägg! Åt ett sådant på en österrikisk restaurang i Berlin för många år sedan och jag minns det goda, möra köttet än. Vilken festmåltid, heja IKEA!

Ingrid sa...

Det låter som en väldigt trevlig utflykt!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Matts Torebring sa...

Kan man formulera sig med orden, "Det är gott med god mat". Man måste beundra "Ingvar" gång på gång, han har lyckats mer än nästan alla andra. Ha det gott ni också.

Husbilen-Ellen sa...

Den stekta fläskläggen var riktigt god. Den var absolut tysk-inspirerad.

Husbilen-Ellen sa...

Mycket möjligt att den var kokt först. Hur som var den grillad utan svål och fett och köttet var riktigt mört. En fempoängare, som vi inte riktigt väntat oss på IKEA!

Husbilen-Ellen sa...

Definitivt en rätt man kan testa att göra själv. Om man inte tryck-kokar är det nog svag värme under lång tid, som gäller! Solrosen lyser upp fint!

Husbilen-Ellen sa...

Hej! Vi bor på ett område som heter Verdemar. När man bor lång tid är det föredra att gå via en mäklare, blir dyrt via Airnb. Kul att du gillar följa bloggen.

Husbilen-Ellen sa...

Fläskläggen var riktigt god. Tyskarna är bra på den rätten. IKEA har säkert fått inspiration därifrån.

Husbilen-Ellen sa...

Det behövs lite omväxling ibland och vi hade en skön dag!

Husbilen-Ellen sa...

Vi uppskattar god och vällagad mat och det fick vi här!

Dessan sa...

Trevligt att åka med buss på utflykt :) Kram

Rolle o Carina sa...

Härligt,det ser såå gott ut att äta hos Ingvar!
Då vet vi vart vi skall åka när vi kommer ner :-)

Ha det gott o njut.....

Ama de casa sa...

Vilken jättefin staty! :-) Här i Murcia öppnar dom också restaurangen en timme innan varuhuset. Bra! Då slipper man shoppa på fastande magen :-)

Det är synd att såna där codillos alltid kommer i så små portioner... ;-)