Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 13 april 2018

Hemresan med stopp i Tyskland


En del av måndagen gick åt till att packa. Vi har ju varit borta 5 månader och under den tiden behövs en hel del saker. Så har vi förstås också samlat på oss en del nya prylar eller främst kläder under vistelsen på Gran Canaria.


Tidigt på tisdagsmorgonen lämnade vi ett mörkt El Palmeral. Trots mörkret, så sjöng koltrastarna för oss.


Vi flög med Norwegian till München. Det var lite molnigt, men vi hade också en fin utsikt, som här över österrikiska alperna.


Vi landade på terminal 1 och efter att ha fått ut vårt bagage tog vi oss till terminal 2. Mellan terminalerna finns ett torg med olika serveringar. Jag var inställd på Currywurst vid den ombyggda Airstreamern! Visst är den väl häftig! Airstreamer med vingar och propeller, men den flyger nog bäst på markplanet. Det är något visst med tyska korvar och korvkiosker!
Vi visste redan sen måndagen att vårt flyg till Norrköping var inställt.


Vi skulle flyga med BMI och de var bland annat uttagna i endagars-strejken i München. Lufthansa fixade snabbt ombokning till flyget på onsdagen, liksom att de ordnade taxi och hotellrum. Vi hamnade på ett Monarch hotell ca 9 mil norr om München i Bad Gögging. Här var det vårblommor i rabatterna!


Våra förväntningar var inte höga på varken hotell eller hotellrum, men vi blev glatt överraskade. Vi fick ett stort fint dubbelrum. Vi ställde i princip bara in väskorna och drack av vattnet från Elisabeth källan, innan vi tog en promenad i omgivningarna.


Utanför entrédörrarna fanns en fin plantering, som samtidigt var rondell för taxibilarna.


Det var gott om doftande hyacinter i olika färger.


Tovor av pärlhyacinter gjorde sig bra mot de gulgröna växterna.


Den här sortens tulpaner återkom på många ställen i samhället.


Det var grått, men varmt och skönt, säkert runt 20 grader. Det var många rätt nya hotell med badanläggningar och parker med gångstråk däremellan.


Gögging ligger utefter Limeswanderweg, en del av gränsen för det romerska riket. Det är ett av UNESCO's världsarv. Det här skulle vi gärna vilja utforska mer, så varför inte återvända med husbil vid tillfälle. Nära Hotell Monarch finns en ställplats och man håller också på att anlägga en större bredvid den befintliga.


En välkomnande staty fanns vid en liten sjö, som hade stort fiskbestånd. Vid sjön fanns en foderautomat och när man kastade i fodret i sjön kom en mängd fiskar upp till ytan och åt.


Vi gick upp i samhället och passerade den här roliga entrén.


Magnoliorna var på gång. Det här var en dubbel vacker sort!


I en trädgård fanns den här fyndiga väderstationen!


Väl åter vid hotellet lyste häckar av slån och forsythia välkomnande.


Hotell Knaus i Sundsvall har sin pampiga trapp, men den här var inte dålig den heller. Trappan leder upp till restaurangen. Där åt vi senare en buffémiddag, så vi blev mätta och belåtna.


I foajén fanns läckert röda skinnfåtöljer, som jag förstås testade.


Vi skulle ha kunnat testa SPA-anläggningen, som fanns innanför glasfönstren, men det gjorde vi inte. Tröttheten efter en tidig morgon gjorde sig gällande och det blev tidigt till rummet och de sköna sängarna..

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilket trevligt reportage från er hemresa!
Tänk att magnoliorna redan blommar. Jag var i Botaniska trädgårde igår och tittade på den stora magnolian där och knopparna var inte större än mandlar ännu. Det behövs mycket sol och värme nu för att komma ikapp.
Kram, Ingrid

Husbilen-Ellen sa...

Ja, det var en härlig blomsterprakt norr om München. De höll på för fullt att plantera ut sparris i de höga bäddarna. På de flesta fälten fanns det annars humleställningar, men humlen var inte igång ännu.
Botaniska trädgården i Visby kommer snart ifatt. Där är det så fint!

Rolle o Carina sa...

Härlig grönska där nere med fina blommor!
Och ett fint hotell med ju.

Välkommen hem till Svedala snart då.....

Husbilen-Ellen sa...

Tack! Nu är vi hemma och har en del praktiskt styr att ta hand om.

Matts Torebring sa...

Oj, det var många blandade upplevelser!

Husbilen-Ellen sa...

Det blir inte alltid som man tänkt, men jag tycker vi fick en fin extra dag i Tyskland.

BP sa...

Den ofrivilliga ombokningen var ju kanooooon! Vilken oväntad men otroligt trevliga avslutningen av er fem månaders semester. Å det hela utan kostnad också. Grattis säger jag bara!

Margaretha Lillvik sa...

Vad trevligt ni ändå fick det trots strejken. Ja nu har visst våren kommit lite längre upp.

Husbilen-Ellen sa...

Det blev en trevlig avslutning på vår vinterresa.

Husbilen-Ellen sa...

Ja,vi fick en försmak av våren och vad som komma skall här!!