Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 26 december 2018

Julhelgen


Julafton började jag och Anna med att titta på ett julspel i Risinge kyrka tillsammans med barnbarnen. Ett riktigt gulligt litet Jesusbarn!


När vi kom ut från kyrkan var det en vacker blå himmel. Vi passade också på att tända ljus vid morfar Kjells grav, innan vi fortsatte hem till väntande risgrynsgröt och skinkmacka.


Katten Persson var också sugen på ett mål mat. Det verkar han vara hela tiden, men så har han också vuxit mycket på ett år!


Till eftermiddagskaffet kom ytterligare släkt. Några såg "Kalle Anka med vänner" och sen blev det julklappsutdelning, något en del väntat väldigt länge på!. En del paket provades på direkten och andra förevigades.


Vår julklapp från Per blev jag jätteglad över, en välkommen-skylt till vår dörr på Gran Canaria. Han hade utgått från ett av alla mina hibiskusmotiv. När barnen jobbade med sina pärlplattor gjorde han den här!


Julbordet smakade riktigt gott! Här backade vi flera gånger.


Många av oss hade nog önskat att vi kunnat koppla av på samma sätt som Persson. Men vi valde att koppla av med ett årtalsspel. Tro det eller ej, men första omgången vann jag!


Vi sov över i Finspång och hade också en skön juldag, innan vi for hemåt på eftermiddagen. Då hade vi med sonsonen hem till Norrköping.


I dag har det blivit mycket lek. Kojan, av några stolar och plädar, var till stor del ett björnide. "Björnen sover" och "Mors lilla Olle" inspirerade samt några björnsagor vi läste under gårdagskvällen.


Mitt på dagen var vi på matiné och såg den nya Bamse-filmen, "Bamse och dunderklockan". Den var lite läskig i mitten! På hemvägen handlade vi till önske-lunchen, våfflor med vispgrädde. Det smakade riktigt gott tyckte vi alla tre.
På eftermiddag och kväll har vi målat, spelat och lekt lekar och läst nattsagor. När jag föreslog att vi skulle lugna ner oss med något barnprogram, ville inte Harry det. "Det kan jag göra hemma!" Nu sover gossen sen en timme tillbaka och snart ska jag lägga mig.

14 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken mysig jul ni verkar ha haft tillsammans med barn och barnbarn. Julen är ju barnens högtid och utan småbarn blir det aldrig detsamma även om även vi vuxna minsann har barnasinnet kvar ibland.
Ha en god fortsättning!
Kram, Ingrid

BP sa...

Ett riktigt lyckat julfirande för er och familjens del alltså. Julklappen till dörren är otroligt fin. Han har kollat din blogg och förstått att du är väldigt svag för just hibiskusar. Vilken fin och personlig julklapp. Hoppas ni får med den i handbagaget;-)

Inger Johansson sa...

Vilken härlig jul ni haft!
Önskar er en god fortsättning ❤🎄⛄
Inger

Lennart och hans tankar sa...

Julen är trevligast med barnen.

Kram

Dessan sa...

Ni har haft en fin jul ser jag ☺️ Och vilken superfin dörrskylt du fick....måååånga timmar har han lagt ner på den där. Längtar till jag också får gå o se matiné med barnbarnen😘Kram till er

Anki sa...

Ser ut som en riktigt trevlig jul! Fin bild med Anna och barnbarnen där framför Risinge kyrka ... där är vår äldste son döpt :)
Önskar er en god fortsättning!

JoY sa...

Otroligt söt Katten Persson, saknar våra katter när jag ser den. Ni ser ut att ha haft en bra jul tillsammans.
God fortsättning och Gott Nytt År.

Husbilen-Ellen sa...

Visst har det blivit många leker under och efter julhelgen! Riktigt stimulerande! Ha det gott!

Husbilen-Ellen sa...

Den julklappen kommer vara prioriterad i bagaget. Var jättekul att få!

Husbilen-Ellen sa...

Vi har haft en jätteskön jul. Ha det gott!

Husbilen-Ellen sa...

Ja, visst är det något extra med barnen och barnbarnen runt sig!

Husbilen-Ellen sa...

Dörrskylten har Per verkligen gjort fin! Matiné är kul. Jag gillar alla spontana kommentarer.

Husbilen-Ellen sa...

Kyrkobesöket var fin början på julaftonen. Mina barn och barnbarn är döpta i Slottskapellet. Det är också en fin kyrka om än modell mindre.

Husbilen-Ellen sa...

Persson är en mysig katt. Vi har haft det riktigt bra med barn, barnbarn och andra släktingar. God fortsättning på nya året!