söndag 27 oktober 2019

En vecka går fort


Det har varit sol och värme med blå himmel, men himlen har mulnat mer och mer. Promenaderna fortsätter.


En dag besökte vi Botaniska trädgården i Maspalomas och då blev det förstås mer kort på blommor. Här en Plumeria rubra, tempelblomma.


Det indiska bommulsträdet, Gossypium herbaceum, är vackert med sina frön inlindade i bommul. Blommorna är otroligt vackra.


Där fotade jag också den stora Monarkfjärilen.


I tisdags förmiddag var vi tillsammans med ett 30-tal andra och gratulerade Anita på hennes 60-årsdag. Det blev rejält varmt under markisen!


Mölkky-gänget och en många andra var där.


Vi fastnade också på foto tillsammans med Jussi och Borgny.


I onsdags promeneradevi ner till Faro. Vi gjorde ett stopp vid busstationen och tog med hem blanketter för att skaffa oss busskort.


Vi pustade ut med lite kaffe innan vi gick hemåt.


I torsdags gick promenaden till Belavista, där vi fotade oss i en automat. Korten behövs till den personliga bussbiljetten.


På hemväg köpte vi två fiskar, som jag skulle steka i ugn. De rensades och gjordes fina på Mercadona, men det var alldeles för mycket ben i fisken, för att den skulle gå hem. Nästa gång testar vi en annan sort. Vi kan ju inte bara köpa Dorado eller Tonfisk.


På fredag kvällen bar det iväg till Vecinos Santa Margarita, El Salobre.


Där bjöd Anita på ett hej-dundrandes tapaskalas i en genuin kanarisk miljö!

Lånad bild från Anitas Fb sida på musikerna, som spelade både spansk och portugisisk musik.




 Exteriör kvällsbild på bar/restaurangen i El Salobre.


När vi väntade på taxi för hemfärd, passade jag på att ta ett foto mot Maspalomas och Playa del Inglés.


Vi sov lite längre på söta örat igår. Sen blev det en promenad till Faro, men där fanns ingen, som kunde ta emot våra papper för bussbiljett. Den personen var bara tillgänglig på vardagar. Vi tog bussen till Parque Tropical och där kunde vi lämna in handlingarna för att få dem bedömda. Vi ska få biljetterna på måndag, men vi väntar nog till tisdag innan vi tar oss dit igen.
Granne till busstationen fanns den här gamla gangsterbilen, Citroën B11 parkerad. Läcker!


På hemvägen passerade vi Ekumeniska kyrkan i Playa del Inglés.


På förmiddagen promenerade vi runt i Maspalomas och avslutade med en sträcka i Parque del Sur.


Hibiskusblommorna är otroligt


vackra!


Eller hur? Som så ofta drabbas de av ohyra.


Förberedelserna för dagens lunch- och eftermiddagsfester var i full gång i parken! Vill man ha skugga får man vara vid parken, när grindarna öppnas.


På hemväg kom det några regndroppar, men hos oss är det förvånansvärt torrt. Under veckan har det kommit korta regnskurar i Playa del Inglés, Meloneras och San Agustin, men här verkar det inte bli något, fast det skulle behövas.

3 kommentarer:

BP sa...

Tack för den välbehövliga färginjektionen. Fantastiskt fina bilder som lyser upp denna första, mörka, kalla och regniga "vintertidsdag" här hemma.

bm.lars.reseblogg sa...

Vilken otrolig färgprakt! Här hemma har vi nästan glömt hur en blå himmel ser ut och i natt har vi haft frost även nere i Västergötland!

JoY sa...

Dagar blir till veckor även hos er fast ni har ett härligare klimat än vad det har varit hos oss. I natt var den första riktiga frostnatten med -1,8gr och skrapning av bilrutan. Fast nu skiner solen och hela +4gr hahaha.
Måste säga att skärpan på dina fina blomsterbilder är fantastiskt bra. Vad fotar du med, mobil eller "riktig" kamera?