Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 19 mars 2020

5 dagar med hemmakarantän


Nu har vi varit i hemmakarantän under 5 dygn på grund av coronaviruset och fler blir det. Åtminstone 10 dagar till. Hur fördriver vi tiden?


I söndags läste vi och tog det lugnt. Måndagen blev en städdag. Först lägenheten och sen blev det våra fötter, som fick sig en rejäl omgång.


Jag kollar in omgivningen. Här kvällssolen i samband med att jag gick ut med sopor.


Här blev kvällsmackan förstärkt med lite vin. Det var en varm och skön kväll.


19:31 hade solen försvunnit ner bakom husen och


19:52 var det mörkt.


I måndags förmiddag var det några ungdomar i poolen, men på eftermiddagen kom det upp skyltar att det var förbjudet att vara inom poolområdet. På tisdagen kedjades solsängarna ihop, så ingen skulle kunna ligga på smitthärdarna.


Laga mat gör vi förstås några gånger om dagen. Vi växlar om vem som lagar och vem som diskar.


Oftast smakar det väldigt bra.


Lennart drar sig gärna in i det lite mer skuggiga hörnet. Där läser han eller ser på filmer.


Jag har tvättat och hängt tvätten på tork på baksidan om huset och passade på att ta ett foto på vägen in. Vi har haft bra väder med ett och annat moln och lite vind.


I dag försvann stor del av buketten, men det är fortfarande kvar en krysantemumkvist, rips och gröna blad. Blommorna har varit vackra sedan den 25 februari.


Jag tog ett foto i kväll också, kl 18:40.De sista solstrålarna hittade Lennart i hans hörn!
När vi går in blir det tv-tittande, någon film eller tv-serie.

Det jag verkligen saknar är våra promenader. Kroppen mår inte bra av att sitta så myckets om vi gör nu!

8 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Som här hemma i hemmakarantän som ni säkert har hört över 70 år var hemma. Men promenader går jag långa och undviker närkontakt.
Har läst och hört att Portugal och Spanien och Danmark sätter hårdare åt befolkningen. Läste Elisabet Höglund böter på 601 - 30000 Euro om hon var ute på cykeln.
Barnbarnet i Danmark hemma från skolan också mor och far fick gå hem.
Mycket som händer OCH man ska nog vara försiktig.

Ha det bra MEN ni är väl på väg hem ( Ja vilket som nu är hemma)

Ingrid sa...

Det ser inte ut som om det går någon större nöd på er även om ni sitter i karantän. Hoppas att det vackra vädret håller i sig.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

BP sa...

Det finns de som har det mycket värre. Tänker på dom stackarna som inte ens har en balkong och inte får lämna lägenheten. Förstår att ni saknar era promenader såklart och era vänner. Får ni inte ens gå runt poolen några varv eller runt hela anläggningen. Som jag har förstått av Ama och Emma så får man gå och handla både mat och mediciner, men man får inte gå tillsammans. Då kan ni ju gå ut flera gånger i veckan och välja olika supermarkets med dramaten i högsta hugg, eller går inte ens det?

Dessan sa...

Detta blev väldigt ledsamt och lite rädd är jag dock med mina skrotlungor om jag skulle bli sjuk. Vill helst inte ha detta virus men det lär man få ändå till slut trots jag håller mig på min kant. Kan ändå tänka mig att ni håller er friska som inte träffar någon utan sitter på er uteplats och njuter i sol och skugga :) Måste få fråga om ni köpt den här lägenheten ? eller om ni hyr den ?. Kram till er

bm.lars.reseblogg sa...

Vi känner igen en del av ert liv just nu.
För att inte bli alldeles försoffade (eller få ligg- och sittsår) mätte vi upp rundan med gångar innanför våra grindar. Det blev 410 m. Igår knatade vi runt 7 varv på fm och 8 varv på em. Det blev 6,2 km. På em satt en fransyska på sin uteplats och klappade händerna och hejade på de här båda idioterna varje varv... men vad ska vi göra? Nu hoppas vi på SAS på tisdag annars nöter vi ner stengångarna här....
Sköt om er och må så gott!

Freedomtravel sa...

Fint att höra att ni sysselsätter er! Vi är väldigt glada att man får vara ute i Sverige. Frisk luft, natur och rörelse är ju bra för både kropp och själ. Får ni röra er lite inom området, eller inte det heller? Ta några varv kanske!? Var rädda om er, och önskar en fin helg!

JoY sa...

Vilken tur att ni har en terass att kunna vara ute på. Ha det fortsatt bra och var rädda om er.

Husbilen-Ellen sa...

Tack för era kommentarer. Vi fick röra oss när vi gick med soporna eller handlade och då var det en som fick gå och då till närmaste butik. Polis och militär åkte runt och kollade, liksom helikoptrar, som cirklade en del över områdena. Jag gick fram och tillbaka framför huset och någon gång runt poolen, men det mesta var vi på altanen.