Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 18 september 2021

Gran Canaria

 

Förra lördagen blev det en tidig morgon från Norrköping med Flixbuss till Arlanda och så vidare med flyg till Gran Canaria, där vi landade vid 14-tiden. Eftersom vi flög med ryggsäckar gick det smidigt ut till busshållplatsen där vi precis han med bussen till Maspalomas.

Vid 15-tiden var vi vid vårt andra hem! Vi städade av och handlade det nödvändigaste i en närbutik. 

Som så många gånger förr blev det premiärmiddag på Bamboo Garden. Förstås en flamberad anka med god sås.

Sen njöt vi på altanen och provade förstås också vår pool! Som vi längtat!

På söndagen var det grådisigt, men varmt, ca 30 grader, men med lite vind så det var skönt att promenera och

bekanta sig med alla vackra blommor igen! Solen tittade fram.

På måndagen hälsade vi på Louise och Ralph i deras nya bungalow. De fick en variant på flyttgröt, som smakade bra i värmen. Vi hoppas på snart återseende.

På tisdagen gick vi ner till stranden vid Faro. En del folk, men det går hålla avstånd rätt så bra. Kan man inte hålla 1,5 meter till andra så måste man ha ansiktsmask på sig. Så mask har vi alltid med eller på oss.

Vid Faro fanns de obligatoriska sandfigurerna.

Vi fortsatte strandpromenaden till Meloneras.

Det gick inte hela vägen, då de lägger om promenadvägen  med nya plattor. Vi fick göra en sväng upp bland hotellen innan vi åter kom ner till 

stranden och en restaurang för lunch. Många restauranger och affärer har stängt igen och andra har öppnat upp i stället.

Bäst av allt är nog ändå poolen!

Vi har också hunnit med två promenader till San Fernando. Det har behövts en vattenpaus efter stora backen och då har jag passat på fota Campo International. En dag storhandlade vi på Mercadona och tog taxi hem och den andra gången var det två kina-butiker som fick besök, då vi behövde koplettera en del.

Vi har haft ljuvliga kvällar, som gjorda för promenader. Det har varit en del moln, men inget regn i våra trakter.

Vi njuter stort av de sköna kvällarna.

I dag promenerade vi till och runt i Parque del Sur. Här njöt vi av hibiskusblommor,

och mera hiskusblommor,

blommande jackarand-träd

och papegojblommor. Förstås också gott kaffe och kaka innan vi vände hemåt.

I kväll mulnade det och vi passade på att ta en promenad genom Ocean Parque.

Innan vi hann passera Mahatma Gandhi-statyn kom solen fram igen, så vi var rejält varma när vi kom tillbaka. Vilken tur att vi då har möjlighet att svalka oss.

Nu fortsätter vi njuta på balkongen, sen mörkret lägrat sig och värmen gått ned till 25 grader. Vi klagar inte!! 

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Så underbart det låter och så otroligt roligt att få se lite foton från den underbara ön. Jag tänkte skriva att jag inte alls är avundsjuk på er, men det är jag om sanningen ska fram. Jag längtar, längtar, längtar....
Kram, Ingrid

BP sa...

Ni kunde inte ha tajmat er resa till Gran Canaria bättre. Här är det nämligen kallt, ruggigt och regnigt. Och så ni måste ha längtat. Njut nu för fullt av sol och värme. Det är ni sååå värda:-)

bm.lars.reseblogg sa...

Så härligt för er att komma ner till ert andra hem nu när hösten kommit på allvar här hemma. Nu är det bara att njuta av sol och värme!

Anonym sa...

Så kul att läsa att ni äntligen kunnat komma ner till ert andra hem. Ha det så skönt resten av tiden. Nästa gång ni träffar Ralph och Louise hälsa så mycket från oss. Kramar från Lizzy och Ove

Our Vantastic Travels sa...

Så härligt att ha kommit ner till värmen igen! Vi tar en kortare tur ner i november och hoppas att vi kan ses då, skulle vara roligt att få se er bungalow igen då den nu är anpassad efter ert tycke o smak.

Elisabeth sa...

Ingrid: Vi har det skönt här nere. kommer du ner, så måte du komma och hälsa på oss!
BP: Vi tyckte också det var i rättan tid, även om vi inte åkt ner så här tidigt någon gång förr.
Britt-Marie o Lars: Det är verkligen njutbart här. Även om det stundtals är i varmaste laget, så är det alltid lite vind som svalkar.
Lizzy och Ove: Så kul att höra av er! Tänkte på er i somras, men det blev bara ett kortare stopp i Nyköping. Gör ni någon vintertur hit, så hör av er! Vi hälsar Ralph och Louise!
Ingela o Bengt: Ni är välkomna när ni kommer ner till GC. Hör av er!

Husbil och Resor sa...

Ser härligt ut med förlängd sommar!
Anka med god sås blev det på min födelsedag gott gott.

JoY sa...

Härligt att ni kunnat åka ner. Ser skönt ut med sol och bad.
Hur är det nu när grannöns vulkan har vaknat? Har ni fått aska med vinden? Har en god vän som ligger med sin båt i hamnen på den ön. Natten som var har han fått hela sin båt täckt med aska, allt är svart, även inne. Titta han upp mot himlen får han sot i ögonen, det känns som det duggregnar men det är aska som faller!
Hoppas ni klarar er från askmolnet.