torsdag 17 november 2022

Senaste veckan

 



Vi fortsätter med våra promenader runt i Maspalomas, Playa del Ingles och San Fernando. En del turer kombineras med affärsbesök.

Vi gjorde några inköp i en kinesbutik och där var det full julhandel. Det känns lite konstigt

då vi kan plaska runt i poolen när vi kommer hem.

För några dagar sen kom vår italienska granne Christian förbi med en ölflaska, som vi fick smaka. Det är hans egna ölmärke, som börjat introduceras på några italienska restauranger, bl.a. på Cita i PDI. 

Förra fredagen var första gången vi var med på Mölkky för den här säsongen. Jag var den första att åka ut, men Lennart var med rätt länge.

Stein-Erik tog hem segern!

I måndags gjorde vi en bussutflykt till Playa Arinaga tillsammans med Yvonne och Mikael.

Det var en varm dag, men skönt med en del nya intryck under promenaderna. Här på östra kusten fläktar det alltid lite mera. Vi följde hela strandpromenaden och

kom lagom fram till Restaurante Vaqueria las Salinas, när det var dags för lunch. Här har det tidigare varit ett mejeri. Ägaren till restaurangen har samlat på sig en mängd gamla saker, som står i skåp eller hänger ner från taket. Golvet kanske är stampat jordgolv, men det som syns är ett lager singel. Ingen panik om du spiller på golvet. Restaurangen har fått många bra omdömen och vi kan ge ytterligare ett! Både gott och rejält med mat!

På tisdagskvällen var vi på en asiatisk restaurang, Restaurante Innovador, tillsammans med Louise och Ralph. Där var också maten god, men vi hade så mycket att prata om och förstås äta, så det var först vid desserten jag kom ihåg kameran i mobilen.

Efteråt blev det en välbehövlig promenad hem. Här  är en vy över Maspalomas fotad vid stora backen.

Jag avslutar med en dagsfärskt foto på en Thunbergia laurifolia och är en akantusväxt. Ibland kallas den för blå trumpetranka. Det här exemplaret har en geting på besök.

3 kommentarer:

bmlarsreseblogg.blogspot.se sa...

Så härligt ni har det! Idag kom de allra första snöflingorna i Falköping, inte många men plötsligt har det blivit kallt ute så nog är det vinter på gång. Vi hoppas den går fort i år då vi troligen blir här hemma hela vintern tills vi kan ta ut husbilen igen (om inte längtan efter sol och värme blir oemotståndlig).

BP sa...

Kvällsvyn över Maspaloms är så WOW:-)

Elisabeth sa...

Bm o Lars: Vi har det skönt här nere. Det är skönt att ha viterkylan på håll, även om det är vackert med snö.

BP: Jag tycker också det är vackert när vi kommer till stora backe och ska hem. Kan oftast inte låta bli än jag tar något foto.