tisdag 12 november 2019

Rom-provning


I går kväll tog vi bussen till San Agustin


och gick till Restaurang Tre Hjärtans Bodega och var med på rom-provning, som ordnats av GCfriends. Restaurangens ägaren Alex delade med sig av sin kunskap om rom. Här håller han i en bit sockerrör. Finaste romen kommer från sockerrörs-saften. Billigare rom görs på melass av sockerrören.


Vi doftade på olika flaskors innehåll, innan själva provningen började. Här har Ann näsa för en flaska!


Vi tittade på färg och om romen gav tårar på glaset- sötheten. Sen blev det doftprov och slutligen smakprov. Vi hade 5 sorter att prova och bedöma, 4 mörka och en vit.
Den jag tyckte bäst om var Aldea Tradition, 22-årig lite mörkare rom med mild smak. Ungefär 3000 flaskor om året produceras. Varje flaska är numrerad. 66 €/flaska här och 879 kr på Systemet i Sverige.


Efter avslutad provsmakning, gick vi in i restaurangen och åt en god middag,


som avslutades med en mousse.


Mätta och belåtna blev det så åter en stunds väntan på bussen hem

4 kommentarer:

BP sa...

Romprovning låter jättekul, roligare än vinprovning tycker jag. Men vilka priser!!!
Maten såg suveränt god ut - mums!

bm.lars.reseblogg sa...

En riktigt god mörk rom med en bit choklad har blivit en ny favorit för oss. Romprovning låter riktigt trevligt!

Freedomtravel sa...

Kul med romprovning! Vi var faktiskt på en rom- och chokladprovning en gång, som anordnades av Systembolaget i Sundbyberg. Det var trevligt ;)

Dessan sa...

Kul att göra nåt tillsammans någon gång när man bor längre tid som ni gör...men romen kan jag nog vara utan :-)) Kram