Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 4 november 2019

Faro - ANFI


På förmiddagen tog vi en promenad till Faro. Där tittade vi på sandkonst innan det blev dags för kaffe.


Vi gick sen in på museet i anslutning till fyren. I år finns det en utställning om hur en hattmakare jobbade. Det blev fina resultat. Hit upp gick hissen.


Jag segade mig upp trapporna till taket. Där var jag inte uppe förra säsongen, men ville gärna se utsikten.


Grannhotellet är tömt och håller på att renoveras.


Här uppifrån kunde vi också se sandkonst i en annan vinkel.


Väl nere på marken igen, träffade vi på en man med "lotter" och vi vann förstås. Vi fick en inbjudan till ANFI, som vi tackade ja till. Vi hade ju bara tänkt gå hem igen, så en utflykt var trevlig. Det blev taxi till hotellanläggningen.


Vi fick en genomgång av de olika hotell-klubbarna. Det var riktigt fina områden! Tidigare har vi bara åkt bil förbi området och sett baksidan och den lockade inte.


Sandstranden, i motljus, var trevlig.


Här är vi på väg mot den hjärtformade ön. Vi hade en trevlig norrman som guide.


Vi tittade på en lägenhet med ett sovrum, kombinerat vardagsrum och kök. Från den stora balkongen hade vi då den här utsikten över ön.


Sovrummet var läckert med en jacuzzi i ena hörnet, i anslutning till badrummet. Här skulle jag definitivt kunna tänka mig att semestra.


Vi tittade också på en lägenhet med två sovrum och två badrum och så denna penthaousevåning med tre sovrum och tre badrum med stort vardagsrum och kök i anslutning.


Alla rum hade utgång till den stora balkongen. I ena änden fanns förstås en jacuzzi! Det kanske skulle vara något för en bemärkelsedag.


Det blev inget kontrakt skrivet, men det var några intressanta timmar som vi var där. Lennart fick en smartwatch och jag en t-shirt och så blev det taxi tillbaka till Faro.

Anfi-projektet inleddes 1988 av den norske entreprenören Björn Lyng. Anfis anläggningar har mer än 1000 anställda och hälftenägs av Anfi International BV och det kanariska bygg- och fastighetsföretaget Santana Cazorla. Anläggningarna drivs på timeshare-basis och är bara öppna för medlemmar.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Den där anläggningen ser verkligen fin ut (och dyr) Jag förstår att det var roligt att gå omkring där och titta på de olika lägenheterna.
Ha det så gott i värmen!
Kram, Ingrid

Ama de casa sa...

Såg fint ut! :-)
Vi var också på en sån där visning i Las Vegas på vår senaste resa. Vårt "pris" blev att vi fick se en show till ett kraftigt reducerat pris. Det var kul på sitt vis att se en sån där time-share-visning, men ingen fler gång. Vi höll aldrig på att komma därifrån och blev totalt uttjatade. Det stället vi såg var också fantastiskt fint, fast tack, men nej tack :-)

Matts Torebring sa...

Oj, det var härliga bilder över en fantastisk miljö.
Kram & Må gott

BP sa...

Jättefina bilder från hotellet. Inget fel på utsikten där inte. Men roligt nog var det första jag tänkte "Timesharing", då vi råkade ut för samma "behandling" som AMA, men det var på 1990-talet. Tur att ni klarade er "helskinnad" om man säger så.

Dessan sa...

Vilken häftig ö som är format som ett hjärta. Fina lägenheter med fin utsikt också . Kram

Husbilen-Ellen sa...

Ingrid: Det var en utflyktsdag. Jag kommer inte köpa någonandel, men kanske man kan komma dit på annat sätt. Någon som lägger ut sin vecka på Fb eller liknande.

Ama: Här var de proffs. Inget tjat av försäljaren, men guiden gjorde en del bra framstötar, utan att tjata.

Mats: Det var verkligen fint där.

BP: Vi hade en bra känsla när vi åkte därifrån. Jag skulle förstås inte gå på något sånt här om jag bara hade en vecka här.

Dessan: Ön är konstgjord i hjärtform. Byggdes av norrmannen Björn Lyng till sin käresta.