Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 28 september 2014

Husbilsträff i Fornåsa


I fredags for vi från Norrköping till Fornåsa. Vägen dit for vi via E4.


Värdpar för träffen var Klock-Gunnar och Inga-Lill samt Bengt och Ylva. Bengt tog emot oss och såg till att vi parkerade på ett bra sätt utanför bygdegården. Så småningom var vi 14 husbilar. Vi bjöds på kaffe och macka när vi kom.


Senare blev det presentation och Bonzo delade ut rosor till oss kvinnor. Här till hustru Kerstin. Först imiterade han förstås Arne Qvick och sjöng "Rosen". Marja-Liisa var glad för sin blomma, liksom vi andra!


Vi ritade tallriksunderlägg och sen gick vi till respektive husbil för att klä om. Vi återkom till den gemensamma ärtsoppan, som Ylva kokat med bravur!! Då hade vi smyckat oss i hattar, förkläden eller något annat. Den här munderingen vann första pris - en flaska must. Det är Sven-Åke som döljer sig bakom peruken.


Ärtsoppan var suverän och vi lät oss väl smaka.


Kväll försvann fort med historieberättarna Klock-Gunnar och Göte. Magnus delgav oss några Limerickar. Vi hade förstås också öl-provning och skulle gissa vilka ölsorterna var. Vi var indelade i fyra lag och vi fick 5 namnförslag, som vi skulle placera rätt till respektive flaska - 4 st. Inga-Lill hade bra smaklökar, men när gruppen enades om ett förslag, så blev det inte full pott. Det lyckades däremot Bonzos lag med!! De vann.


På lördag förmiddag var det många av oss som tog ett fotbad med sköna Aloe Vera-produkter, som Liljan demonstrerade och sålde. Här sitter jag och Ing-Britt med fötterna i blöt.


På dagen gick Lennart och jag en tur runt i samhället. Vi tittade också in på ortens begivenhet, en stor Loppis i den gamla kvarnen. Allt upptänkligt fanns, men vi konstaterade som några gånger tidigare, att vi inget behövde.Klockan 17:00 åt vi gemensam middag och historierna duggade tätt. Gunnar och Börge avlöste varandra.


Under bägge kvällarna såldes lotter och en hel del vinster delades ut. Mycket skänkt av olika husbilshandlare.


Många frågor blev det, men till slut vann Kjelle tävlingen.


När det var dags för korv, var det två små hundar som ville vara med.


Även under lördags kvällen var det en del sketcher, regisserade av Gunnar. Här är det en fiolspelare, som får sig en överraskning.


Arbetsförmedlaren Gunnar hade det också lite svettigt. Här med skogshuggaren Rolf. Det förekom också en del andra trevliga lekar, men framför allt var det kul att göra nya och gamla bekantskaper.


Stort tack för en trevlig husbilsträff!


På vägen hem passerade vi Bergs slussar. Så här års var det ingen trängsel varken med båtar eller folk.


Nu är det en ljuvlig färgprakt i vår natur. Här är det aspar, som går i röd ton.
Ungefär här bytte vi plats och jag fortsatte sen köra och då blev det inga fler kort. Vi passerade Stjärnorp, Vånga och Skärblacka, där vi gjorde ett stopp, innan vi kom hem till Norrköping igen.

Fler helgbilder kan du se hos Marit

18 kommentarer:

Freja sa...

Kul att få träffa andra med samma intressen!

Marit Johansson sa...

Ni verkar ha haft roligt :)

Malys krok sa...

Ser og leser og forstår at dere har hatt en flott og morsom helg. Søt hund som tigger etter mat. Ligner min Emma:) Takk for din hilsen. Flott og godt navn på bobilen deres! Jeg har faktisk aldri hørt at slike hadde eget navn. Bare at båter hadde det. -Margit-

Eva Trillian sa...

Vilken ambitiöst arrangerad träff :) så roligt!

Dessan sa...

Ni ser ut att ha haft det fantastiskt trevligt. Visst är det kul att träffas sådär, alla med lika intresse. Då blir allt så bra:) Kram

Anki sa...

Ser ut som en trevlig helg :)
Kvarnen i Fornåsa... ja där finns nog allt! Tyvärr mycket skräp och när vi var där var det väldigt rörigt med saker "hullerombuller".
Naturen är verkligen vacker just nu... bara att njuta så länge det varar :)
Ha det gott!

Monica o Jacob sa...

Ser ut att ha varit full rulle, trevligt när man träffas och har det bra;-)
Ha en skön vecka

Violen sa...

Kul att träffas så där och ha roligt tillsammans!

Scaniatjejen sa...

Så trevligt ni har haft det, kul att träffa likasinnade och ha så många roliga aktiviteter!

Benita / Livsturisten sa...

Hittade hit genom att du kommenterat i en annan blogg som jag besökte. Och, jag blev mycket glad att jag gick in här. Jag sparar pengar och önskar att en dag kunna köpa en husbil, och blir väldigt inspirerad av att se hur trevligt ni har på era resor.
Jag kommer absolut att återkomma hit! :)

BP sa...

Härlig bildkavalkad från husbilsträffen. Schysst att bli sponsrad också:-)
Å ännu roligare är att se att du också gillar Desigual, för tröjan du har på dig är helt underbar. Har faktiskt en liknande tröja på mig idag. Älskar Desigual:-)

ami sa...

Vad mysigt det ser ut! hoppas du haft kul där, jag älskar hunden men rasen kan jag aldrig uttala fast min farmor hade en sådan hund :)

Rolle o Carina sa...

Husbilsträffar brukar ju vara jättetrevliga och det ser ni ut o haft !!

Ha det så gott...Kram

Lennart och hans tankar sa...

Roligt att träffa bobilsfantaster!

Kram

Lennart och hans tankar sa...

Roligt med bobilsträffar!

Kram

HelenTh sa...

Vilken härlig helg det ser ut att ha varit, underbart att träffas och umgås med glada och trevliga människor.

Barbro sa...

Så härligt ni ser ut att ha haft det. Roligt att träffa likasinnade.

KajsaLisa sa...

Ölprovning låter som något i min smak, snygg motorheadtröja.