Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 5 februari 2015

Vi upptäcker mer av Mina de São Domingos


Återigen en solig och fin dag, även om morgontemperaturen var nere på 2°. Jag började med att tvätta upp och hänga ut kläderna på tork. Under tiden de torkade tog vi en tur i byns ytterkanter.


Vi passerade hästen på vår väg ner till Barragem da Tapada Pequena. På andra sidan dammen ligger det mesta av Mina de São Domingos.


Vi gick också och tittade på den engelska kyrkogården, som är muromgärdad.


På återvägen ser vi byn i en annan vinkel. Det finns en del högre kullar eller berg i omgivningen.


Eucalyptusträden har tappat mycket av sin gamla bark, så nu kan de växa vidare! Det är lite vind i dag, så de eteriska dofterna försvinner innan de når näsan, trots att solen ligger på.


På den här husgaveln hänger oxok, som dekoration.


I en rabatt blommar bönor!


Lite längre bort i andra änden av byn, hittade vi det här färgsprakande huset, som skiljer sig från de vita. Verkar som om den som bor här, har tagit till vara på olika material och byggt sitt eget spännande hus.


Så ett foto av baksidan av kyrkan.
Jag måste förtydliga min beskrivning av ställplatsen. Så här års är det en ställplats för drygt 20 bilar, men på sommarhalvåret är här parkering för personbilar, som ska besöka restaurangen och badplatsen. Även så här års har restaurangen wi-fi påslagen, som vi kan använda.

Tidigare inlägg från Mina de São Domingos

5 kommentarer:

Dessan sa...

Det var ett läckert färgsprakande hus:) Kyrkorna är också helt annorlunda än hemma. Men det är det som man gillar när man är på resa. Ha det fortsatt bra. Kram

Unknown sa...

fine bilder fra spennende plasser ni er flink at kjøre på plasser som er litt utanfor der husbilfolket kjører fin slik at vi får se hur det er til en gang vi åker forbi der

Jan Svensson sa...

Mycket lärorikt att följa eran blogg, både resvägar och vackra bilder. Nu i april går vi i pension och till hösten gör vi vår första resa söderut.

BP sa...

Det där huset har verkligen karaktär, även om det ser lite ut som en loppis eller ett dockskåp.
Kyrkan däremot är riktigt vacker - annorlunda!

Husbilen-Ellen sa...

Vi följde och följer olika bloggar för att få tips. Sen är det ju ens egna intressen som styr. Vi vill se och uppleva saker, inte bara slippa kyla och snö. Elisabeth