Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 5 februari 2017

Datakrångel och Palmitos Park

I förrgår kväll när jag höll på att lägga in kort från kameran blev Pc´n svart. Tänkte att det ordnar sig nog till i morgon bitti, men inte. Lennart höll på under gårdagen och stor del av dagen och just nu fungerar det. Han garanterar inte hur länge, så vi får se.
Här kommer några kort från vårt besök i Palmitos Park i onsdags. En trevlig upplevelse, som jag kan rekommendera.


Vi tog lokalbussen upp till parken, som ligger i änden av en dalgång. Vi kom strax efter kl 10.00. då parken öppnar. Kartan visar hur parken är strukturerad.


Vi började i stort sett med att titta på en show med olika sorters papegojor.


De hade olika färdigheter. Någon cyklade och


en annan målade med olika färger.


Den här fågeln var bra på att göra parodi på en turist i solstol,


med solglasögon och


något att läsa! Efter den föreställningen blev det en varsin mugg kaffe i solen. Det är rätt mycket skugga i dalgången, så är inte solen het, kan det behövas en tröja. Det hade inte vi med, så det smakade bra med kaffe.


Vi kollade in de stora tunga sköldpaddorna innan vi drog oss upp till rovfåglarna och en uppvisning med dem. Gångvägarna rekommenderar en viss riktning och det finns skyltar med de olika föreställningarna. Det går uppför, men inga problem med barnvagn eller rullator. Rullstol på egen hand, tror jag kan vara tungt, men med hjälp går det säkert bra.


De släppte iväg två örnar, honor, och de for iväg långt bort, men man kunde se dem och upprörda småfåglar som stördes.


Sen visade man upp en mindre fågel, falk?, och


 hur den fångade sitt byte.


Här släpps strax en Bald Eagle iväg. Mannen står högt uppe och bakom publiken. Vi var tillsagda att absolut inte resa oss.


En suddig bild, men jag tycker ändå att den är mäktig. Det är en hanne och några kilo lättare än honorna.


Sen var det dags för nästa fågel, som var känd för att knycka föda/godsaker från andra. Den var snabb i vändningarna.


Den här fågeln placerades på en och annans huvudbonad!


Så småningom kom de stora mäktiga fåglarna tillbaka!


Jag noterade vingslagen och glidningen ner till falkeneraren, eller vad han kan tänkas kallas, tog emot örnen och gav honom lite godsaker.


Pampiga fåglar och en fin föreställning!


Fin utsikt här uppe från höjden och änden av dalgången. Sen bar vägarna nedåt och fortsättning följer!

7 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Fantastiskt vad de kan få fåglarna till. Örn uppvisning har vi varit med om några gånger.

Margaretha Lillvik sa...

Vilken trevlig utflykt ni gjort. Den skulle Ingemar säkert vilja göra....om vi någon gång kommer till Gran Canaria för det är väl där ni är? :D

BP sa...

Datakrångel är OSIS! Tur att Lennart lyckades med att fixa datorn. Man kan ju alltid hålla tummarna att den är "botad" - datorn alltså, inte Lennart.

Palmitos Park har vi också besökt, så jag förstår att du var imponerad. Det vi gillade minst var papegojorna, då showen påminde alldeles för mycket om vad man gör med schimpanser på olika turistorter (även på Gran Canaria). Men "övningarna" med fåglarna var otroligt imponerande!

Ingrid sa...

Hoppas att datorn sköter sig nu!
Vilka fina bilder på alla fåglarna och tack för tipset.Jag har funderat på att åka till den parken flera gånger, men det har inte blivit av. Nu vet jag att det kan vara värt ett besök.
Kram, Ingrid

Lena bloggar sa...

Fint utflyktsmål. Skickliga falkonerare och fantastiskt vackra mäktiga fåglar på deras föreställning. Exotiskt att komma så nära de där jättesköldpaddorna m fl också! Ännu enbra dag där på ön :-) :-)
Håller tummarna för PCn ;-|

Lars Permelin sa...

Palmitors Park ser ut att vara en intressant och kul djurpark. De stora fåglarna är imponerande. Det är nog inte så lätt att få dem till att göra olika konster. Hoppas att datorn fortsätter att funka utan problem.

Matts Torebring sa...

Det känns nästan som Science fiction att se på bilderna. Är det verkligen möjligt?