Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 18 januari 2019

Husbilsträff i San AgustinI går eftermiddag tog vi bussen till San Agustin. När vi steg av kom det några regnstänk, men de var lätträknade.
Vi gick till Pepes Bodega och där var Ralf Laingren och Lenart Bredenholt, som ordnade husbilsträffen. Husbilen Ellen finns vinterförvarad i Sverige, medan vi är här på Gran Canaria. Många hade husbilarna som vi, men det var 7 st som hade bilarna med till Gran Canaria.

Lånat bild av Ralph Laingren
Vi började med att presentera oss och våra bilar. Lennart B visade en film med fallskärmshoppning och så blev det mat. Därefter visade Ralph bilder från rundresan på de olika Kanarieörarna, som han och Louise gjorde i somras. Ralph beskrev var man kunde få vatten och tömma bilen, samt tips om fina platser att parkera på. Ralph har skrivit en bok om de olika öarna från ett husbilsperspektiv. Boken kommer från tryckeriet under nästa månad.


Efter god mat och mycket prat tog vi bussen tillbaka till Maspalomas.


En bit hemifrån tände Lennart belysningen med hjälp av telefonen - vår senaste teknikpryl! Det lyste välkomnande när vi kom in på området!


På förmiddagen passade vi på att gå en längre promenad, då det skulle mulna på. Det har det gjort, men nu 17.00, kommer solen tillbaka igen.


Väl hemma igen blev det kaffe. Hibiskusblomman är åter på plats. Den lossnade från glaset tidigare. Nu är hela baksidan fylld av dubbelsidig teip, så nu hoppas jag den sitter kvar.

Under dagen har vi tittat på ett antal you-tube-filmer om olika husbilsresor, bl.a. Lofoten. Jag satt bredvid Irene Högberg i går kväll och fick tips om att de gjort en del videor.

7 kommentarer:

JoY sa...

Pepes Bodega trodde att den bara fanns i Sällskapsresan. Varifrån, tar dom färjan med husbilen. Marocko?
Kram

BP sa...

Jättekul med in informativ husbilsträff och att så många tagit med sina bilar till Gran Canaria. Riktiga entusiaster där alltså:-)
Om du vill ha ett tips om hibiskusblomman ramlar ned igen så kommer det här:
https://www.paintpro.se/tejp-maskering/sjalvhaftande-krokar-3m-command/command-kardborreband/kardborreband-command-vit-smal
Har klistrat fast en tung glastavla på kaklet i badrummet. Tavlan har hängt där i 6 år. 3M:s Command är bara sååååå bäst.

Husbilen-Ellen sa...

Färjorna går från spanska fastlandet. En går från Cadiz.

Husbilen-Ellen sa...

Tack för tipset! Hoppas pärlplattan sitter kvar nu, annars vet jag vad vi ska köpa.

Matrixen sa...

Härligt att ha en träff där i Bodegan!
Vi var också där förut!

Ha det gott....

Dessan sa...

Men så trevligt att ni kunde vara med på träffen med övriga.:) Ha det fortsatt bra. Kram

Kors och Tvärs sa...

Kul med en husbilsträff på GC
Ha det fortsatt fint
Kram