Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 6 januari 2019

Nya året


2019 fortsatte som 2018 avslutades, dvs vi hade barnbarn som lekte hos oss. Nu var det Wincents tur och han såg till att klossar och bilar kom fram. En härlig fantasi. Efter den här bilden kom ett gäng brandbilar fram. Brandförsvaret är viktigt när det är racing!


På natten blåste det rejält och en stor lind brakade omkull på Djäknepark-skolans gård. Det var spännande att kolla in när de jobbade med trädet.


Senare på dagen tog vi en promenad och kollade på trädet. Det var drabbat av lindsjukan och var alldeles ihåligt.


Så klart vi gick på matiné och såg "Bamse och dunderklockorna".


Wincent lyssnar på storasyster när hon läser. Han ljudar bra, men kan inte alla bokstäverna. Han gillar att lösa korsord! När han sneglade på alfabetsidan, så gick det galant! Vi hann också spela ett antal olika spel,  lägga puzzel och ha café och inte minst


baka en tigerkaka. Smeten smakade bra, liksom kakan när den blev gräddad! Morbror Per och Harry hämtade Wincent på torsdagen vid lunch och for till Finspång. Där var sen kusinerna ute vid sjön Lillskiren och grillade.


På eftermiddagen var vi och handlade och såg Linden julgran. På fredagen kom Per med barn till lunch och mamma  kom med tåg från Linköping. Så hade vi en bra eftermiddag med dem.


I går hade vi tvättstuga och gjorde en affärsronda inför resan till GC. I dag har vi plockat ner våra julgrejor samt fortsatt packa. Om någon dryg timme lämnar vi det grå och far mot Gran Canaria.

5 kommentarer:

Inger Johansson sa...

Ni har verkligen laddat batterierna med barnbarnen när ni åker tillbaka till GC.
Ha det så gott i solen för här är det ju bara grått, grått!
Hälsningar Inger

BP sa...

Gran Canaria here we come med andra ord! Å ni har ju inte haft en tråkig minut här på hemmaplan, men jag gissar att ni längtar efter sol och värme.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, vi har fått enstor boost av barnbarn, så nu får vi klara oss till vårdagar!

Husbilen-Ellen sa...

Sol och värme med en del promenader hoppas jag ska hjälpa min värkande kropp.

Dessan sa...

Mysigt att få umgås med familjen o dom små innan ni skulle åka tillbaka:) Kram