lördag 12 oktober 2019

Våra dagar på GC


I onsdags kväll gick vi till Restaurang Rustico. Det är ett litet populärt ställe, som man måste boka bord för att komma in på. Vi åt olika god Tapas-rätter.


I torsdags fm gick vi till San Fernando och passerade då den här motorcykeln. Jag trodde det var en äldre modell som man nytillverkat, men Lennart sa att den tillverkas i Indien och har i stort sett varit likadan under alla år!


I San Fernando köpte jag en te-kanna i järn, något jag önskat mig hemma sen jag var på Yasuragi Hasseludden för många år sen. Nu har jag en!


Jag har bakat glutenfria havrepepparkakor och en limpa. Det har varit lite moln och temperaturen har gått ned en 5-6 grader, så det har fungerat att baka.


Det här höga trädet som blommar vackert, passerar vi på våra promenader.

I går eftermiddag gick vi runt i Parque del Sur, med sin klättervägg och vackra


blommor, som Hibiskus,


Jakaranda,


Papegojblommor,


kaktusblommor och


Tecomaria Capensis, en vackert blommande häck.


I går gjorde jag vår andra sats av ingefärs-shot. Folk nyser och hostar runt omkring oss i affärer, så det gäller göra vad man kan för att stå emot baciller och virus.


I går kväll lagade Lennart en otroligt god kalkonmiddag med klyftpotatis, lök och morötter samt kronan på verket en persiljesallad. Mums filibabba!


På förmiddagen i dag blev det en promenad ner till Faro. Första besöket för den här säsongen. Vi har tyckt att det varit för varmt att gå dit tidigare.


Det mesta var sig likt, för utom att man förstärkt en stenmur och fyllt på med ny sand.

Det var många som höll på lära sig surfa!

Den lilla sjön och sanddynerna såg sig lika ut!


På hemvägen kunde jag inte motstå den vackra bougainvillean.

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Blomsterprakten påminner om den på Sicilien. Även här blommar jakarandan.
Kram, Ingrid

BP sa...

Royal Enfield motorcykeln är ju såååå fin. Jättekul att de fortfarande tillverkas. Min man tycker dock att kvaliteten lämnar en del att önska...
Tekannan i järn är otroligt snygg, ett bra köp där!
Åsså är du som vanligt en levande databas vad gäller blommor:-)
Maten såg gudomligt god ut, och Tabbouleh salladen - mums!!!

bm.lars.reseblogg sa...

Vilken läcker tekanna! Fina blomsterfoton som vanligt!

Dessan sa...

Den tekannan var ju jättefin, jag köpte en kanna helt i glas i helgen :-) Fina blomster finns runt er också. Ha det härligt.

Husbilen-Ellen sa...

Ingrid: Håller med dig i att blomsterprakten liknar den på Sicilien, sen jag tittat på de kort du lagt ut!

BP: Tror säkert att det finns övrigt att önska på motorcykeln, men den var läcker att titta på! Blommorna fascinerar mig och jag lär mig fler och fler. Har länge funderat på att köpa en sydeuropeisk flora, men inte kommit till skott ännu.

B-m o Lars: Tekannan är jag väldigt nöjd med. Håller värmen bra!
Dessan: Glaskannor är också bra, dessutom lättare än den här, men jag är så nöjd både med form och färg och att den håller värmen suveränt.