onsdag 8 januari 2020

Början av 2020


Första dagarna av det nya året umgicks vi med barn, barnbarn och vänner. På eftermiddagen den 5 januari gick vi ut i snöyra för att ta oss till flygbussen. Belysningen på Hamnbron var tänd när vi passerade.


Inte utan än, att vi längtade till värmen!
Flygbussen kom i tid och vi hade gott om tid innan flyget skulle gå. Och ännu mer tid blev det, då flygetplanet kom sent från Gran Canaria. Snabb städning och så fick vi gå på. Planet blev halvtomt. Det var Ryanairs sista tur från Skavsta till Gran Canaria.
Sen blev vi sittande i nästan en timme innan vi kom iväg. Startbanan sopades och saltades både en,  två och tre gånger och planet blev besprutat med något medel. Det kändes mycket bra när vi väl kom iväg!


Flygresan gick bra och 00:50 landade vi istället för 23:55. Efter som vi for med ryggsäckar kom vi snabbt ut ur ankomsthallen och sen gick det fort hem till vårt kanariska hem.


Väl här städade vi av, innan vi ägnade oss åt promenader och för min del fotande av blommor.


Vi njöt stort av solen, som vi knappt sett skymten av under de tre veckor vi var i Sverige.


Solen är inte så varm här heller, så här års. Som lägst har temperaturen hitintills varit 17 grader och 21-22grader på dagarna. Vi har haft en del vind, men omåttligt skönt mot det grå i Sverige.


Frukosten har vi ätit på altanen förutom en dag, då vinden kom västerifrån och blåste in oss i rummet.


Vi är tillbaka i gänget. I går var det bowling och


Stein-Erik vann! Grattis!

5 kommentarer:

Anki sa...

Förstår att det är härligt att vara tillbaka på Kanarieöarna igen ... ser ut som att temperaturen som råder skulle vara lagom för mig - som en svensk sommardag :)
Ser att ni har det bra och önskar er en god fortsättning!

bm.lars.reseblogg sa...

Så skönt att få återvända till Kanarieöarna igen och lämna det grå och trista januarivädret.
Vi får njuta av dina fina färgrika bilder!

Ingrid sa...

Jag kunde väl tro att ni inte skulle ha tålamod med det tråkiga svenska vädret så länge till. Nu kan man få njuta av vackra blombilder igen.
Kram, Ingrid

Our Vantastic Travels sa...

Så härligt att få komma tillbaka till sol o värme för här hemma är det bara grått o disigt. Vi längtar verkligen efter att våren ska komma så att vi får rulla ut igen.
Ha de gött

BP sa...

Trots att vi har en grön och mild vinter här så var det ett bra byte ni gjorde! Vilken blomsterprakt och vilken härlig blå himmel:-)