torsdag 20 augusti 2020

Bläsinge

 

I morse var det mulet med varmt, så vi tog en tur med våra el-cyklar. För mig var det premiär på min nya begagnade. Våra bägge cyklar är från 2018, som vi köpt via blocket under sommaren. Ja, vi har kollat att de inte är stöldanmälda och vi har fått orgianalkvitton.

När vi var åter igen fick Lennart äran att lyfta in cyklarna igen i garaget. Det gick smidigt och bra att cykla. Öland är ju en lätt-trampad ö utan backar.

På återvägen hem stannade vi och handlade vid bondgårdens bod. Det blev en bukett Ripsblommor, som kommer att torka och vara med oss under hösten. Vi köpte också

polka-betor som blev vår lunch tillsammans med pepparots-sås. Smakade riktigt gott!

Innan lunch blev det förstås 11-kaffe. Även om det var mulet hade vi det varmt och skönt och vi bestämde att vara kvar här ytterligare en natt. Dagen har gått med att lyssna på eller läsa böcker och jag har tagit promenader

bl.a. ner till hamnen.

7 kommentarer:

BP sa...

Elcyklar är ju inne. Smart att köpa begagnade cyklar som bara har två år på nacken. Här var det också molnigt under förmiddagen, men sen blev det strålande solsken igen.

Margaretha Lillvik sa...

Härliga Öland och Bläsinge. 😍👍

JoY sa...

Det är inte så dumt med lite moln bara värmen finns kvar. Smart att köpa begagnat, inte behöver man alltid ha nytt.
Ha det bra

bm.lars.reseblogg sa...

Öland är ju verkligen som gjort för cykelturer. Till nästa säsong blir det nog ett par elcyklar här också. Man får en helt annan möjlighet att komma lite längre bort även om det är kuperat. Smart att köpa begagnat!

Arne L sa...

Elcyklar är bra. Vi gillar våra, som vi också köpte begagnade, men i skick som nya. Särskilt på backiga Bornholm gillade vi dem. Tänk att cykla serpentinvägar upp till fyren på Hammaren utan att lyfta på rumpan eller stiga av. 80 höjdmeter. Men även på platta Öland var de bra att ha. Man får en helt annan räckvidd. Ett par mil är ingenting. Men hjälm är viktigt för det kan gå fort.

Dessan sa...

Det är så fint på Öland 😄👍🏻

Elisabeth sa...

BP: Vi är nöjda med våra begagnade elcyklar. Molnen släppte igenom lagom med sol och vi njöt i lagom mycket värme.

Margareta: Vi uppskattar både Öland och Bläsinge liksom ni!

JoY: Ibland är det definitivt skönt med lite moln och cyklarna, tantcyklar, gillar vi!

Bm o Lars: Ja Öland är tacksam att cykla på. Vi startar lite försiktigt med kortare sträckor och hoppas det kan bli längre varefter.

Arne: Visst är det bra och ni gjorde verkligen härliga turer på Bornholm. Hjälm har vi på oss!


Dessan: Öland är en av våra favoriter att resa till. Varje säsong har något speciellt.